08 October 2012

Υλικό προς περιφρούρηση


Καθώς η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία, θα ήταν μέγιστο ατόπημα για την αθλιότητα των ημερών μας αν στη συνεχιζόμενη κατασταλτική ανομία δεν εδραιονώταν και το αστυνομοκρατούμενο υπόβαθρο που της αρμόζει.

Από την γενική απεργία της προηγούμενης εβδομάδας και κάθε μέρα που περνά τουλάχιστον δύο ντουζίνες ανθρώπων περνούν την πόρτα των κρατητηρίων της ΓΑΔΑ.

Απεργοί, αντιφασίστες, συνδικαλιστές, απλήρωτοι και απολυμένοι και άνεργοι μαζί με τους αλληλέγγυους τους, δίνουν πια το καθημερινό τους ραντεβού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και τα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Ποτέ ξανά δεν θυμάμαι σε ειρηνική περίοδο της νεότερης, νεοπολιτευτικής αν θέλουν κάποιοι να ονομάσουν την περίοδο από το '80 ως σήμερα, ιστορίας τέτοια συχνότητα προσαγωγών και συλλήψεων για τόσα συνεχόμενα 24ωρα.

Ζωγράφου, Σύνταγμα, Άγιος Παντελεήμωνας, Πεντάγωνο, γραφεία της ΔΕΗ, Εξάρχεια κι άλλες ακόμη γειτονιές που τα ΜΑΤ επενέβησαν για την επιβολή της απάθειας και του φόβου και δεκάδες "αντιφρονούντες" πέρασαν και περνούν ακόμη τις μέρες και τις νύχτες τους σε κάποιο αστυνομικό υπόγειο.

Η εβδομάδα της Μέρκελ δεν μπορεί παρά να διευρύνει το ρεκόρ των συλλήψεων με την προοπτική ο διψήφιος αριθμός βασανισμένων συλληφθέντων να γίνει τριψήφιος για να γεμίζει τη σελίδα της ελληνικής αστυνομίας προς αναζήτηση ψευδορουφιάνων.

Ευτυχώς που ο σύντροφος Χρυσοχοΐδης εγκαινίασε τον θεσμό του ελληνικού στρατοπέδου συγκέντρωσης για όσους ναι μεν θα ήθελε, αλλά δεν έχει -ακόμη- τη δυνατότητα ο συναγωνιστής Δένδιας να απελάσει.

Άλλωστε η χώρα όπου η μοναδική επαγγελματική διέξοδος είναι ο μπάτσος, ο ειδικός φρουρός και ο σεκιούριτι, θα ήταν παράδοξο να μην είχε και το απαραίτητο "υλικό" προς περιφρούρηση.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1