23 August 2012

Ο Επαναστάτης Αντώνης

Τα μόνα συναισθήματα που προκαλούν οι ατάκες του Αντώνη Σαμαρά στη συνέντευξη που έδωσε στη γερμανική εφημερίδα Σιντόιτσε Τσάιτουνγκ, γύρω από τον τρόπο που η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει την ανθρωπιστική κρίση που τείνει να καταπιεί ολοκληρωτικά την Ελλάδα, είναι επαναστατικότητα, αντιεξουσιαστικότητα και ανατριχίλα.

Για μία ακόμη φορά υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα φερέγγυα, η οποία θα τηρήσει κατά γράμμα τις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις της, ενώ καθησύχασε τον γερμανικό λαό ότι δεν πρόκειται να χάσει ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα τα οποία έχει δανείσει τον Έλληνα φορολογούμενο. 

Ακόμη κι αν πρόκειται για ελληνικά ομόλογα τα οποία αγοράστηκαν από την γερμανοεπενδυμένη ΕΚΤ στο 70% της αξίας τους και αποπληρώνονται στο ακέραιο, μιας και το σωτήριο κούρεμα του Βαγγέλη Βενιζέλου αφορούσε σχεδόν μονάχα τα αποθεματικά ασφαλιστικών ταμείων, ιδιωτών, πανεπιστημίων και νοσοκομείων.

Έναν Έλληνα φορολογούμενο ο οποίος, όπως δίδαξε πρώτος ο Γιώργος Παπανδρέου, εξακολουθεί να μην πληρώνει τους φόρους του. Τάδε έφη και ο Αντώνης Σαμαράς υπενθυμίζοντας στο Γερμανό δημοσιογράφο το περιστατικό της Ύδρας.

Άδραξε, μάλιστα, ο Αντώνης την ευκαιρία να τονίσει σε αυτό το σημείο την επιτυχημένη αστυνομική επιχείρηση στην Ελληνική Χαλυβουργία και να προειδοποιήσει όποιον διατίθεται να αντιδράσει στο εγγύς μέλλον σε οποιουδήποτε είδους σφετεριστικές μειώσεις και ανεξήγητες απολύσεις, ότι δεν θα του επιτραπεί καμία παρόμοια κινητοποίηση.

Όταν ο δημοσιογράφος του υπενθύμισε πως το κλίμα των γενικευμένων περικοπών -ακόμη και στον ίδιο τον πρωθυπουργικό του μισθό, όπως τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς- υπονομεύεται από τις εικόνες των αστακομαχιών της Μυκόνου, ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε κατηγορηματικά ότι αν κάποιος πληρώνει τους φόρους του, μπορεί να παίζει όσο αστακοπόλεμο τραβάει η όρεξη του.

Το “νόμιμο και ηθικό” της προηγούμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έχει περάσει σε νέες αστακοδιαστάσεις, με τον Αντώνη Σαμαρά στο τιμόνι. Άλλωστε όταν το πλοίο που κουμαντάρεις μπάζει νερά στα αβαθή, όλο και κάποια αστακομάνα μπορεί να βρεθεί στα μισοβουλιαγμένα του αμπάρια.

Πρέπει να τονίσουμε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ανησυχεί πάρα πολύ για τη “χειρότερη κατάσταση που έχει δει ποτέ την πατρίδα από το 1977”, χρονιά που πολιτεύτηκε για πρώτη φορά στην πλούσια καριέρα του. 

Προβληματίζεται μάλιστα έντονα, όταν βλέπει ότι ένα κύμα νέων επιστημόνων εγκαταλείπει τη χώρα για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τη θεαματική ανεργία που μαστίζει τον τόπο μας. Τώρα βέβαια αυτό είναι σχετικό, μιας και αν το επίθετο σου είναι Πολύδωρας ή Τραγάκης ή ....................... (συμπλήρωσε το κενό), τότε οι προοπτικές που ανοίγονται μπροστά σου σε γλιτώνουν από ένα πολύωρο και κουραστικό ταξίδι προς αναζήτηση μιας αξιοκρατικής και ισόνομης κοινωνίας.

Όταν η κουβέντα έγειρε προς τις πρόσφατες ελληνογερμανικές φιλονικίες και το όψιμο ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ μεγάλης μερίδας των δύο λαών -ο καθένας για τους δικούς του λόγους μιας και η έγκαιρα ελεγχόμενη ενημέρωση δεν έχει σύνορα- ο Αντώνης Σαμαράς θέλησε να τονίσει την βαθιά ριζωμένη αδελφοποίηση των δύο λαών, μέσω των χιλιάδων Ελλήνων που αναγκάστηκαν να περάσουν όλη τους τη ζωή στα μεταπολεμικά γερμανικά εργοστάσια που ξαναέστησαν τη χώρα και τους επίσης χιλιάδες Γερμανούς τουρίστες που μέσα από τη χωριάτικη σαλάτα, τα τηγανητά καλαμαράκια και το ούζο Μίνι, μάθανε να αγαπάνε τις χρυσαφένιες μας αμμουδιές και τα καταγάλανα ελληνικά νερά.

Άλλωστε ακόμη και στις διαπληθυσμιακές σχέσεις, τα πάντα είναι θέμα προτεραιοτήτων.

Τέλος αξίζει να σχολιαστεί η πολύ επιτυχημένη ερώτηση του Γερμανού δημοσιογράφου σχετικά με την αμφιβολία περί οποιασδήποτε ουσιαστικής αλλαγής που μπορεί να επιτύχει ο Έλληνας πρωθυπουργός, μιας και όπως τόνισε στην ερώτηση του, ο Αντώνης Σαμαράς αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του παλαιοκομματικού συστήματος που έφερε τη χώρα σε αυτή τη δραματική κατάσταση.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απάντησε πως ο καθένας μας μπορεί να διακατέχεται από ένα επαναστατικό στοιχείο και ότι αν κοιτάξει κάποιος το βιογραφικό του, θα ανακαλύψει αμέσως του λόγου το αληθές. 

Μετά τον αντιεξουσιαστή της εξουσίας, σειρά έχει πάρει ο πρωθυπουργεύον επαναστάτης. Το μόνο που απομένει είναι να μάθουμε ποιος θα είναι εκείνος που θα πάρει τη θέση του πρωθυπουργού - τρομοκράτη.

Υ.Γ. Ιδού και το κείμενο ολόκληρης της συνέντευξης:

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_23/08/2012_457953

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1