24 August 2012

Προς Κορινθίους

Σε εμπόλεμη ζώνη τείνει να μετατραπεί η Κόρινθος, μετά τη μεταφορά μεταναστών που συνελήφθησαν από την αστυνομία στο πλαίσιο της, πανελλαδικής πλέον, “Επιχείρησης Ξένιος Ζευς”.

Με μπροστάρη τον ίδιο το δήμαρχο και μέλη του δημοτικού συμβουλίου, Κορίνθιοι πολίτες μάχονται με τα ΜΑΤ έξω από το 6ο Σύνταγμα πεζικού, στην προσπάθεια τους να εμποδίσουν την πολιτεία να το μετατρέψει σε στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών.

Όπως κάθε τέτοια ιστορία, όμως, έχει και τα τραγελαφικά της οξύμωρα. 

Στο πλάι τον πολιτών που μάχονται τα ΜΑΤ βρίσκονται και μελανοχίτες της Χρυσής Αυγής, η οποία ναι μεν θέλει να εξαφανίσει από προσώπου γης τους μετανάστες, αλλά δεν παύει να είναι κι αυτή κομμάτι μιας κοινωνίας η οποία το μόνο πράγμα που την έχει μάθει να επιβιώνει σε τέτοιες περιοχές, είναι η οικονομική εκμετάλλευση νεοσυλλέκτων και φοιτητών άλλων πόλεων.

Είναι επίσης οξύμωρο και το γεγονός ότι το στρατόπεδο αυτό, μετά την ανακοίνωση της παύσης λειτουργίας του, προοριζόταν για εκμετάλλευση από τους τοπικούς φορείς και τις δημόσιες υπηρεσίες της περιοχής. Αυτό τουλάχιστον “δεσμεύτηκε” σε συνέντευξη του ο άνθρωπος που το έκλεισε. Ο Πάνος Μπεγλίτης.

Βέβαια, θα ρωτήσει κάποιος, πότε υπήρξε κάποια ανακοίνωση από τα χείλη υπουργού η οποία τελικά να πραγματοποιήθηκε; Κι όμως η δέσμευση για δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών έγινε και το σχέδιο προχωρά με αμείωτους ρυθμούς.

Υπάρχει όμως και η επίσημη άποψη των σπλάχνων της Νέας Δημοκρατίας, η οποία εκφράστηκε με τρομακτική γλαφυρότητα μέσα από ένα τουίτ της βουλευτίνας Φωτεινής Πιπιλής. Απευθυνόμενη στους πολίτες της Κορίνθου -αυτό περιλαμβάνει και τους χρυσαυγίτες της περιοχής φυσικά- τους είπε ότι η λαθρομετανάστευση μπορεί να φέρει και ζεστό χρήμα από τα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Ίσως να απευθύνθηκε στα οικονομικά ένστικτα συγκεκριμένων Κορινθίων. Ίσως, πάλι, απλά να έχει στο νου κάποιο σχέδιο μετατροπής της Ελλάδας σε ένα σύγχρονο Αλκατράζ, που θα αποτελεί τον τόπο φυλάκισης και εξορίας οποιουδήποτε κακοποιού της πολιτισμένης δύσης. 

Αυτό κι αν θα μπορούσε να αποτελέσει μια μαεστρικά φιλτραρισμένη είδηση περί ενός μεγαλεπήβολου σχεδίου πάταξης της ανεργίας μετά την πρόσληψη εκατοντάδων χιλιάδων δεσμοφυλάκων μέσω ΑΣΕΠ.

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος θα ήθελα να καταθέσω και τη δική μου άποψη. Θεωρώ τουλάχιστον απαράδεκτο τα δεκάδες χιλιάδες καταστήματα που κλείνουν, τα δεκάδες νοσοκομεία και σχολεία που συγχωνεύονται και οι ντουζίνες σχολών που καταργούνται, να αφήνουν πίσω τους χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα εν δυνάμει φυλακών, ανεκμετάλευτα.

Ποιος δεν θα ήθελε να δει την πανεπιστημιούπολη ή την πολυτεχνειούπολη ή τα άδεια μαγαζιά της Σταδίου, γεμάτα με παράνομους αλλοδαπούς, όταν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας βγάζουν ανεκπαίδευτους ανέργους και τα κλειστά εμπορικά καταστήματα, a priori ελεύθερους επαγγελματίες-φοροφυγάδες;

Όντως εδώ η Φωτεινή έχει πολύ μεγάλο δίκιο. Η μετατροπή της Ελλάδας σε ένα πανευρωπαϊκό σωφρονιστικό ίδρυμα, είναι μια πολύ μεγάλη μπίζνα. Και ζεστό χρήμα θα φέρει στους πολίτες και θα αποτελέσει το επίκεντρο της επόμενης επιδοκιμαστικής έρευνας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το πολυμήχανο ελληνικό δαιμόνιο που ανέτρεψε τα μη αναστρέψιμα.

Κι αν όλα τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία και τα πρώην στρατόπεδα γεμίσουν, η Παναγιά η Σαμαρείτισσα έχει ευλογήσει τη χώρα μας με ένα τεράστιο αριθμό ανεκμετάλλευτων βραχονησίδων. Γιατί να πάνε χαμένα τόσα λεφτά Αντώνη μου;

Αυτή είναι η συνέντευξη Μπεγλίτη ως ΥΕΘΑ, για το 6ο σύνταγμα Κορίνθου.
Υ.Γ. 1 Θα έγραφα κάτι για τη συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ και την διασκεδαστικότατη συνέντευξη τύπου τους στο Βερολίνο, αλλά περιμένω την έκθεση της τρόικας.
Υ.Γ.2 Μπορεί κάποιος να με ρωτήσει τι πρέπει να γίνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που βρίσκονται στην Ελλάδα χωρίς χαρτιά. Θα αντιστρέψω την ερώτηση και θα του πω τι έχει κάνει η δικαιοσύνη τόσα χρόνια για όλους αυτούς που τους φέρνουν στη χώρα, τους στεγάζουν στις πολυκατοικίες τους και τους βγάζουν στο δρόμο;

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1