22 August 2012

Τη ραγιαδοσύνη μην την κλαις

Σάλος έχει ξεσπάσει στις τάξεις των Ελλήνων πατριωτών, εξαιτίας της εικόνας ενός τούρκικου σήριαλ που προβάλλει γνωστό ελληνικό κανάλι, η οποία δείχνει έναν από τους πρωταγωνιστές του να στέκεται δίπλα από τοιχοκολλημένο χάρτη της Ευρώπης που απεικονίζει την Ελλάδα ως κομμάτι της άλλοτε κραταιάς Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Πολλά τα ερωτηματικά για το λόγο για τον οποίο η τούρκικη παραγωγή επέλεξε να τοποθετήσει στο τηλεοπτικό πλατό της σαπουνόπεράς της μια εικόνα που προσβάλλει τους αγώνες και τον πατριωτισμό των Ελλήνων τηλεθεατών, την ώρα μάλιστα που τέτοιου είδους προγράμματα παρακολουθούν και μικρά παιδιά.

Είναι ανήκουστο μέσα σε μια περίοδο όπου η πατρότητα του κουλουριού Θεσσαλονίκης και της ολυμπιακής φλόγας απειλείται από τον Οθωμανικό επεκτατισμό, να γινόμαστε μάρτυρες μιας τόσο στοχευμένης και υποχθόνιας επίθεσης στον ψυχισμό του μέσου Έλληνα οπαδού της τουρκικής σαπουνο-υποκουλτούρας.

Πόσο μάλλον όταν κάτι τέτοιες εικόνες θυμίζουν σε όλους μας ότι τα δύο τελευταία χρόνια η πνευματική, πολιτιστική και αγωνιστική συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού πληθυσμού απέχει παρασάγγας από τον κλασσικό οθωμανικό ραγιαδισμό. 

Αν τότε ο Έλληνας ήτανε μια φορά ραγιάς, τώρα είναι περίπου δυόμιση εκατομμύρια φορές. Όσες και οι ψήφοι του σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

ΥΓ. 1 Ελπίζω να μην πλήγωσα τους 425.000 φορές νεοναζί Έλληνες.

ΥΓ.2  Πριν από περίπου ένα χρόνο είχα ξανασχοληθεί με το ζήτημα των τούρκικων σήριαλ της ελληνικής τηλεόρασης στο κείμενο με τίτλο “Ο Ραγιάς που κρύβω μέσα μου”. Ευτυχώς από τότε τα πράγματα έχουν εξελιχθεί και ο ραγιάς που τόσο καλά κρυβόταν, επιτέλους απελευθερώθηκε.       

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1