24 July 2012

Ζήτω η Δημοκρατία

Με βωβή κατάνυξη και δημοκρατική ευλάβεια γιορτάζει σήμερα η Ελλάδα τα 38 χρόνια της σταδιακής της απαγκίστρωσης από τη δικτατορία των συνταγματαρχών.
Μπορεί να ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο Παπούλια ότι δεν θα πραγματοποιηθεί καμία εκδήλωση προς τιμήν όλων εκείνων που αγωνίστηκαν και πέθαναν για να αποκτήσει η χώρα ξανά τη δημοκρατική της ταυτότητα, όμως οι αναμνήσεις από τις προηγούμενες δεξιώσεις στο προεδρικό μέγαρο φτάνουν και περισσεύουν.
Είναι γεγονός ότι μία ακόμη αποκλεισμένη από το λαό εκδήλωση με πανάκριβες τουαλέτες και ακριβά κοσμήματα παρέα με τη μπόχα του πούρου και της διαπλοκής, ελάχιστα έχει να προσφέρει σήμερα στους Έλληνες πολίτες.
Μία ανοιχτή σε όλο τον κόσμο γιορτή, παρέα με σύσσωμη την πολιτική ηγεσία της χώρας, θα επέτρεπε στην κυβέρνηση να δοξάσει ξανά τα δημοκρατικά ιδεώδη και να αναθερμάνει την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.  
Δυστυχώς, όμως, η αυξημένη ζέστη και οι οργισμένες αντιδράσεις από το εσωτερικό του πολιτικού συστήματος δεν αφήνουν τις δύσκολες αυτές στιγμές πολλά περιθώρια για στενές επαφές βουλευτών και πολιτών.
Παρόλα αυτά το μεγαλύτερο κομμάτι του ελληνισμού εύχεται μέσα από την καρδιά του να επιστρέψει όσο γρηγορότερα μπορεί στις δοξασμένες εποχές του παρελθόντος, όταν η μέρα αυτή ήταν αφιερωμένη στην τουαλέτα της Δήμητρας Λιάνη Παπανδρέου, το χτένισμα της Νατάσας Καραμανλή και τη δεκάποντη γόβα της Βίκης Σταμάτη.
Είναι τόσο κρίμα που ο κόσμος έχει φτάσει σε αυτήν την αδιέξοδη κατάσταση όπου ούτε μία μέρα αναμελιάς και κοινωνικού σχολίου δεν είναι ικανή να του προσφέρει πλέον η σύγχρονη ελληνική δημοκρατία.
Το καλό της υπόθεσης είναι ότι η φωτογραφία του αστραφτερού Άκη Τσοχατζόπουλου μετά της εντυπωσιακής κυρίας Σταμάτη από το μακρινό 2008 είναι ακόμη εδώ, για να μας θυμίζει ότι την επόμενη φορά που θα ξαναγίνει δεξίωση στο προεδρικό μέγαρο, δεκάδες θα είναι εκείνοι που θα ψάχνουν τα σκουπίδια της για να χορτάσουν λίγο από τη δημοκρατία τους.  

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1