09 July 2012

Αλανιάρικα πνεύματα

Με υποκρισίες, φυλακές, μπες-βγες, νταβατζήδες και δεκαπενταμελή συμβούλια ολοκληρώθηκε η διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη, όπου με 179 ΝΑΙ ξεκινά από σήμερα να μαζεύει διαπραγματευτικές εμπειρίες στις Βρυξέλλες.
Χαρακτηριστική ήταν η δέσμευση του Αντώνη Σαμαρά να κλειστεί στον Κορυδαλλό εφόσον του το ζητήσει ο Αλέξης, πράξη την οποία καταχειροκρότησαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν ξέχασε φυσικά ότι εκείνος ήταν ο πρώτος που είχε κάνει μια παρόμοια δήλωση ουρλιάζοντας στον Τσίπρα, αλλά τότε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν 4% και όχι 27%.
Όπως παραδέχτηκε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της βουλής, η περιπέτεια με το μάτι του τον έκανε να δει πέρα από τις κοινές λογικές του ποταπού αυτού κόσμου που μας περιβάλλει και πως καταφέρε να διαλογιστεί τις απέραντες εκτάσεις της πραγματικότητας που μας αγκαλιάζει με τη φιλεύσπλαχνη σοφία της. 
Η μαλακία είναι ότι αν δεν τον χειροκροτούσαν εκείνη τη στιγμή και πάλι οι βουλευτές του, ήταν έτοιμος να παραδεχτεί ότι πρόλαβε να δει και το μποζόνιο του Χιγκς χωρίς να χρειαστεί τη βοήθεια του ριπλέι. 
Διατηρώ τις επιφυλάξεις μου, αλλά πιστεύω ότι και ο Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο Βαγγέλης Βενιζέλος έχουν ήδη εδώ και δύο χρόνια ξεκινήσει να κρατούν ημερολόγιο στα πρότυπα του Άκη Τσοχατζόπουλου, μιας και η μίζες για δυο-τρια υποβρύχια μπροστά στο σχέδιο απαλλοτρίωσης μιας ολόκληρης χώρας, μοιάζει με υπαίθρια μίνι λαχαναγορά στη λεωφόρο Μαραθώνος.
Πάντως με τη φόρα που έχει πάρει Τσίπρας και Καμμένος, ελπίζω να αφήσουν και κάποιον εκτός φυλακής για να μπορέσει τουλάχιστον να μας δείξει πού πήγαν τα κλεμμένα, μιας και αν πιστέψουμε τα λεγόμενα Σαμαρά και Βενιζέλου, θα δούμε μέσα σε λίγα χρόνια να ψηφίζεται νόμος που τα κατασχεθέντα και σφραγισμένα από εφορία και τράπεζες σπίτια, θα μετατρέπονται σε VIP κελιά πρώην πολιτικών αρχηγών.
Βέβαια η προοπτική αυτή που αρέσει και σε πολύ κόσμο, φαίνεται κάπως δύσκολο να επιτευχθεί μιας και οι μισοί σχεδόν από όσους πήγαν να ψηφίζουν στις 17 Ιουνίου, πάλι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επέλεξαν. 
Βέβαια, το σενάριο να περάσεις κάτω από το χαμένο σου σπίτι -που για ένα πεντοχίλιαρο στο έβγαλε η τράπεζα στο σφυρί- και να δεις τα δαχτυλάκια του Βαγγέλη να αγκαλιάζουν το άπειρο που αγναντεύει το γεμάτο σοσιαλιστική νοσταλγία βλέμμα του, είναι μια κάποια ανακούφιση. 
Αρκεί να μην έχει κατουρήσει κανένα αδέσποτο στο χαρτόκουτο που έστησες στο παρακάτω πάρκο.
Αυτός για τον οποίο δεν μπορώ να βάλω το χέρι μου στη φωτιά για το αν έχει πάρει ακόμη χαμπάρι τι κάνει και πού βρίσκεται, είναι ο Φώτης Κουβέλης. Αν και όταν έρθει η ώρα των φυλακών, που με τόσο μεγάλη επιθυμία αναμένουν οι αρχηγοί της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, η πιθανότητα απαλλαγής του προοδευτικού αριστερού της δεξιάς λόγω γεροντικού Δονκιχωτισμού είναι σημαντικά αυξημένη.
Εκτός κι αν την ώρα του κατηγορητηρίου, ρίξει όλες τις ευθύνες στον Γρηγόρη Ψαριανό και τον Σταύρο Θεοδωράκη, φιλήσει τα πόδια του Αλέξη Τσίπρα και δεχτεί να γίνει αναπληρωτής βοηθός γραμματέα της ανεξαρτητοποιημένης τότε Μαρίας Δαμανάκης, στη αέναη μάχη για την διάσωση της αλανιάρας τσιπούρας του Ιονίου.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1