09 July 2012

Πράσινες μεγαλοκοπέλες

Μία μέρα μετά την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση των Σαμαρά - Κουβέλη - Βενιζέλου και από το πρωί οι αγαπημένοι των πρώην κυβερνούντων λαλίστατοι παπαγάλοι ξεκίνησαν τη διαφήμιση των κομψά ταμπελοποιημένων “αποκρατικοποιήσεων”.
Μιλάμε για τις αγαπημένες μεγαλοκοπέλες που από τις αθώες αφίσες του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, ξεδιπλώνουν σήμερα τον σοσιαλισμό που τόσο αγάπησαν και τόσο τους αντάμειψε.
Μετά από τον χλευασμό περί αριστερών και λαϊκοδεξιών καταγγελιών για ξεπούλημα βιομηχανικών και παραγωγικών δομών του ελληνικού δημοσίου, που με τόση επιτυχία απαξιώθηκαν από τον κομματικό στρατό του πράσινου ήλιου, ακολούθησε η ανάλυση της φιλοσοφίας των ιδιωτικοποιήσεων.
Κορυφή των επιχειρημάτων της περήφανης ΠΑΣΟΚας ήταν η προοπτική της πώλησης των δημόσιων αναξιοποίητων περιουσιών σε υποψήφιους αγοραστές, οι οποίοι με τη σειρά τους θα καταβάλουν τον αντίστοιχο ΦΠΑ στο κράτος, αποδίδοντας αξιοπρόσεκτα κέρδη στο ελληνικό δημόσιο.
Μια πολύ αγαπημένη πρακτική εκείνων όπου κάνουν δουλειές με το ελληνικό κράτος και τις, μέχρι σήμερα, θυγατρικές του εταιρίες, πολλαπλασιασμένο στη νιοστή. 
Αγορά και εκμετάλλευση οργανισμών όπως για παράδειγμα ο ΟΠΑΠ ή τα καζίνο της χώρας, υπαγωγή τους, ανάθεση ή όπως αλλιώς λέγεται στα νομικίστικα οικονομικά η μεταφορά των δικαιωμάτων της εταιρίας σε μια από τις πανέμορφες οφσορ της Κύπρου -νωπές είναι οι φωνές για το ντηλ του ίδιου του ΟΠΑΠ με τη γνωστή εταιρία λογισμικού- και απόδοση του ΦΠΑ.
Μα τι λέω; Απόδοση ΦΠΑ στο κράτος, όταν η διαχείριση γίνεται μέσω οφσορ; Σύμφωνα με την γνωστή ΠΑΣΟΚα, όλα είναι πιθανά. Ακόμη και ισότιμο ΦΠΑ στις μελλοντικές “Ειδικές Οικονομικές Ζώνες”.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1