09 April 2012

Ενοικιαστήριον

Μεγάλη αναστάτωση στον βιομηχανικό, εμπορικό, εκδοτικό, μεγαλοδημοσιογραφικό και εργολαβικό χώρο της Ελλάδας προκάλεσε το δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας αλυσίδας γαλλικών σούπερ μάρκετ σχετικά με τους ενοικιαζόμενους υπαλλήλους του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ελληνική αστυνομία από εδώ και στο εξής θα νοικιάζει το ανθρώπινο δυναμικό της, μαζί με την εξάρτηση και τα οχήματα του σε όποιον αισθανθεί ότι χρειάζεται να νιώσει λίγο παρά πάνω ασφαλής.
Εντύπωση προκαλεί η φήμη που θέλει τα πραγματικά τετράποδα αστυνομικά σκυλιά να απαιτούν επιπλέον μίσθωμα, απ΄τη στιγμή που τα δίποδα σκυλιά που κρατάνε τα λουριά τους έχουν αποδείξει την πίστη τους με τέτοια αφοσίωση. 
Ο προβληματισμός της ελληνικής ελίτ έχει να κάνει κυρίως με το έκτακτο αυτό έξοδο του κατά κεφαλήν μπατσοενοικίου, κάτι που δεν πρόλαβαν να προσθέσουν στον προϋπολογισμό τους. Η άνεση με την οποία τόσα χρόνια απολάμβαναν τις υπηρεσίες του έντιμου Έλληνα ειδικού φρουρού τσάμπα, πλησιάζει απειλητικά στο τέλος της.
Η ελληνική αστυνομία έβγαλε σκληρή ανακοίνωση -  απάντηση στο ελλιπές ρεπορτάζ της εφημερίδας συμπληρώνοντας μεταξύ άλλων πως η λειτουργικότητα των υπαλλήλων της μπορεί να φανεί χρήσιμη και στην έβδομη τέχνη. 
Επιτέλους, μετά την πρώτη χούντα με τους φαντάρους - κομπάρσους στις "Θερμοπύλες" και τον "Παπαφλέσσα", θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και σ’ αυτήν που ζούμε τώρα μερικούς από τους αγαπημένους μας αστυνομικούς να πρωταγωνιστούν στη μεγάλη οθόνη. 
Μια εξέλιξη ιδιαιτέρως σημαδιακή, ειδικά μετά τον ντόρο που ξέσπασε γύρω από την επιλογή της ωραιοτάτης ηθοποιού Τόνιας Σωτηροπούλου, ως το νέο κορίτσι του Τζέημς Μπόντ.
Με την πρωτοβουλία της ελληνικής αστυνομίας και τη συγκυρία της νέας ταινίας του 007, έχουμε πολλές πιθανότητες να απολαύσουμε τον Έλληνα μουστακαλή ανακριτή να βασανίζει τον Εγγλέζο υπερκατάσκοπο στα υπόγεια της ΓΑΔΑ, την οποία μέσω τελευταίας τεχνολογίας ειδικών εφέ θα ανατινάζει κατά την απόδραση του. Κάτι σαν τα σφυροδρέπανα έξω από τη βουλή στη “Λούφα και Παραλλαγή” ένα πράγμα.
Με την κίνηση αυτή είναι φανερό πια πως το ελληνικό πολιτικό σύστημα αποφάσισε να βάλει μυαλό και να σκεφτεί επιχειρηματικά. Μετά από 40 χρόνια βουλευτικού ενοικιαστηρίου ήρθε η ώρα να πληρωθεί και με νόμο του κράτους η παραχώρηση των δυνάμεων καταστολής του, στους πραγματικούς ιδιοκτήτες αυτής εδώ της χώρας.
(Η φωτογραφία είναι από το tsantiri.gr και είναι φυσικά τα ρούχα του ειδικού φρουρού που κρεμάστηκαν στο δέντρο - μνημείο της δολοφονίας του Δημήτρη Χριστούλα. Καλό θα είναι από δω και μπρος, όσοι αστυνομικοί σταματούν να δουλεύουν για τα πολιτικά αφεντικά τους και πιάνουν πόστο στους ντόπιους νταβατζήδες, να βγάζουν το εθνόσημο και στη θέση τους να βάζουν τη φίρμα της εταιρίας. Άλλη είναι η αίσθηση να σε κοπανάει μπάτσος της ΕΛ.ΑΣ. κι άλλη της Μότορ Όιλ...)
Το άρθρο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=188869
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
http://www.hellenicpolice.gr/index.php?option=ozo_content&lang='..'&perform=view&id=13881&Itemid=878&lang=        
Λούφα και Παραλλαγή: Η σκηνή με τα σφυροδρέπανα και τον Λένιν

1 comment:

  1. Κρατώ τις επιφυλάξεις μου τελικά (αν και η πρώτη αντίδραση ήταν σαν την δικιά σου)
    Καλό θα ήταν να μάθουμε πόσοι αστυνομικοί απασχολούνται στην φύλαξη δημοσίων προσώπων (όχι κρατικών λειτουργών) και τι κοστίζει στο κράτος αυτό... Δεν θα με χαλούσε πχ ο οποιοσδήποτε μεγαλοδημοσιογράφος που χρίζει φύλαξης να τα πληρώνει από την τσέπη του από το να τον πληρώνω εγώ.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1