09 April 2012

Τον τουρισμό και τα μάτια σας

Γνωστή και ιδιαιτέρως εντυπωσιακή εξακολουθεί να είναι η ευαισθησία την οποία το πολιτικό, εκδοτικό, εφοπλιστικό και βιομηχανικό σύστημα δείχνει στην τουριστική μας ανάπτυξη.
Από τα ξημερώματα μέχρι την άγρια νύχτα παρακολουθούμε και διαβάζουμε για τον αργό θάνατο που αντιμετωπίζει η "βαριά μας" -μη χέσω- βιομηχανία.
Την αρχή έκαναν οι βρωμοχίπιδες οι Αγανακτισμένοι που πλενόντουσαν με το λάστιχο του Τερκενλή και γέμιζαν κουτάκια μπύρας την πλατεία Συντάγματος. Μετά, ήρθε ο κίτρινος πυρετός που εξαπλώθηκε σε δρόμους αεροδρόμια και λιμάνια σκοτώνοντας την αυγουστιάτικη παραθεριστική θαλπωρή.
Έπειτα, οι Πακιστανοί του Μιχαλολιάκου με τα βρωμερά καντηλάκια και τα κοινόβια με μπόχα κάρυ που γίνανε η νούμερο ένα εστία μόλυνσης του αγαθού με τη βαμβακερή τουριστική καλτσούλα στη μαύρη πλαστική διχαλοπαντόφλα Σβάιν Μούλερ από τα βάθη της Σαξονίας.
Και τώρα αυτοί οι αχάριστοι οι ναυτεργάτες που αντί να συμβαδίσουν με τη μέχρι πρότινος φιλοκινεζική εργατική πολιτική του πολυπολιτισμικού Έλληνα-Ελλήνων-Χριστιανών-μέχρι-να-μπουν-μπροστά-τα-εφοπλιστικά-συμφέροντα Άδωνι, είπαν να κλείσουν μέσα στη Μεγαλοβδομάδα τα λιμάνια.
Κλάμα με λυγμούς οι εστιάτορες και οι ξενοδόχοι κλάμα μαζί κι οι σχολιαστές. Αφού ξεπεράστηκε το σοκ του 23% στο δωμάτιο αδυνατούν να καταλάβουν το λόγο για τον οποίο μετά το άνοιγμα της ελληνικής αστυνομίας με τους ενοικιαζόμενους κρανιοφόρους της, κολλάμε ακόμη σε μια χούφτα ναυτεργάτες.
Είναι τέτοια μάλιστα η λαχτάρα της ελληνικής πολιτικής σκηνής να προστατέψει το εθνικό προϊόν της χώρας μας, που αποφάσισε σε μια νύχτα να εξαφανίσει τα μισά λεφτά και βάλε από τις καταθέσεις του ΕΟΤ στην τράπεζα της Ελλάδος, μεταμορφώνοντας τες σε κουρεμένα ομόλογα.
Μετά τα κλεμμένα μουσεία που μέσα στην τουριστική περίοδο μένουν ανοιχτά μέχρι τις δυόμιση το μεσημέρι -αφού δεν πληρώνεται κανείς για να κάνει απογευματινή βάρδια- εξαϋλώσαμε και τα χρήματα που υποτίθεται θα πέφτανε για διαφήμιση του ελληνικού κάλους και της χωριάτικης σαλάτας με φόντο την Καλντέρα.
Κι όλα αυτά όταν τη μια ο Ραγκούσης με τα ταξί και την άλλη η Διαμαντοπούλου με τους ναυτεργάτες, πήγαν να περάσουν τα νομοσχέδια τους στην καρδιά του Αυγούστου ο ένας και του Πάσχα η άλλη. Την ώρα που η βενζίνη φτάνει στα δύο ευρώ, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια στο +15% και βάλε, ο κλεμμένος Πικάσο στολίζει ακόμη το σαλονάκι ενός γιάπη συλλέκτη και τα χαμένα αγγεία από την Ολυμπία δημοπρατούνται στο ι-μπέι...

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1