04 January 2012

Ο άνθρωπος Γιώργος

Άνθρωπο της χρονιάς ανέδειξε τον Γιώργο Παπανδρέου αυστριακό εβδομαδιαίο περιοδικό αμφιβόλου κυκλοφορίας και σουρεαλιστικής εγκυρότητας.
Σύμφωνα με τους συντάκτες του, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, αφού πρώτα κατάφερε να γαμήσει μια ολόκληρη χώρα, είχε μετά το πολιτικό θάρρος να βάλει κάποιον άλλο στη θέση του, γιατί πάνω από όλα δεν κοιτά την καρέκλα αλλά μόνο ότι του λέει ο αδερφός του Νίκος.
Στην ερώτηση αν ανησυχεί για την απόσυρση των καταθέσεων του κόσμου από τις ελληνικές τράπεζες, απάντησε ότι αυτό ήταν το αρχικό σχέδιο της διακυβέρνησης του. Να ξεσκίσει τον κοσμάκη στους φόρους και να βάλει τους φίλους του να στείλουν τα λεφτά τους στην Ελβετία, όπως του είπε και ο αδερφός του Νίκος.
Ζητώντας περαιτέρω διευκρίνηση στην απάντηση που έλαβε, ο συντάκτης αναρωτήθηκε πού απέβλεπε αυτή η κίνηση του πρωθυπουργού μιας χώρας. Ο Γιώργος Παπανδρέου απάντησε “για αυτό εγώ έγινα πρωθυπουργός κι εσύ ένας γραφιάς που μου παίρνει συνέντευξη”.
Στην ερώτηση για το αν περίμενε ποτέ να ζούσε η χώρα του τέτοια καταστροφή, απάντησε ότι φυσικά και το περίμενε και προκάλεσε οποιοδήποτε απορεί περί τούτου, να πάει να ρωτήσει τον Ντομινίκ Στρος Καν.
Προσπαθώντας να λύσει την απορία του δημοσιογράφου για το λόγο που δεν αποχωρεί από την ηγεσία του ΠαΣοΚ καθώς τα ποσοστά του καταρρέουν, ο Γιώργος Παπανδρέου απάντησε ότι έχει εμπιστοσύνη στη μαλακία του ελληνικού λαού συμπληρώνοντας ότι είναι διατεθειμένος να περιμένει πότε θα τα σκατώσει ο Σαμαράς για να γυρίσει και πάλι πίσω θριαμβευτής.
Απαντώντας τέλος στην ερώτηση για το δημοψήφισμα, ξεκαθάρισε ότι ήταν μια πράξη ευεργετική για την επίτευξη μιας ευρύτερης νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης, δηλώνοντας ότι στην περίπτωση που δεν συναινούσαν ούτε και τότε, θα ζωνόταν με εκρηκτικά και θα μπούκαρε στη βουλή με τον πυροκροτητή στο χέρι. 

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1