27 December 2011

Από τα Εφραίμ στα χειρότερα

Συγκλονισμένη η παγκόσμια εκκλησιαστική κοινότητα παρακολουθεί τη διαπόμπευση του οσιομάρτυρα εν Χριστό αδερφού μοναχού της ελληνορθόδοξης εκκλησίας μας.
Σύσσωμα τα μέσα ενημέρωσης κάθε γωνιάς της γης που ξεμείναν στην Αθήνα μετά τα μπάχαλα του καλοκαιριού και τα πηγαινέλα στο Μαξίμου για τα γεννητούρια της νέας μας κυβέρνησης, κατέγραψαν με κάθε λεπτομέρεια το δράμα της κλαίουσας θεούσας του πλατύσκαλου του Εφετείου Αθηνών.
Με δάκρυα στα μάτια, λαμπάδες στα χέρια και τη διαθήκη με το οικοπεδάκι και το διώροφο του Άγιου Παντελεήμονα στην τσέπη, πιστοί κάθε ηλικίας από 70 και άνω έψαλλαν με χριστουγεννιάτικη κατάνυξη τη Ζωή εν Τάφω.
Έκπληξη προκάλεσε στους διερχόμενους αυτοκινητιστές το θέαμα δεκάδων μαυροφορεμένων γριών να σούρνονται γονυπετείς στο πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, με προορισμό τη ΓΑΔΑ.
Έχει ήδη ανακοινωθεί το κάλεσμα για συγκέντρωση διαρκείας κάθε αγανακτισμένου χριστιανού έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, όπου ο άγιος πατέρας θα περάσει τη νύχτα. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει το Τροπάριο της Κασσιανής, το Αι γενναί πάσαι και άλλα μεγαλοβδομαδιάτικα χιτάκια.
Στη βραδινή έκτακτη εκπομπή του θρήσκου καναλάρχη εφοπλιστή, μαζί με σύσσωμη την κοινοβουλευτική ομάδα του ΛαΟΣ, καλεσμένος θα είναι και ο μπάτσος που πέρασε τις χειροπέδες στον μοναχό της ορθοδοξίας μας, στο κελί της μονής Βατοπεδίου.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο νεαρός αστυφύλακας θα περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια τη στιγμή της σύλληψης όταν άγιο φως έλουσε την παιδική του ψυχή, κάνοντας τον να συγχωρέσει δια παντός τους άθεους διαδηλωτές της πλατείας Συντάγματος, που με περισσή θρησκευτική ευλάβεια εξερεύνησε διεξοδικώς την αντοχή τους στην ατσάλινη λαβή του γκλοπ του.
Τέλος, όσοι νοήμοντες παραμένουν σε τούτο εδώ τον τόπο δίχως να έχουν ακόμη φύγει τρέχοντας, βρίσκονται ήδη στη διαδικασία αναζήτησης της πιθανότητας να βρει επιτέλους λιμάνι στη χώρα μας εκείνος ο Διαφωτισμός, που τόσα ακούν για αυτόν εδώ και χρόνια, αλλά ακόμη δεν έχουν δει τίποτα. 
Σε αντίθεση με τους ημιμαθείς συμπατριώτες μας, που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το μεγάλο επιστημονικό ρεύμα του 17ου και 18ου αιώνα δεν έφτασε ποτέ στη χώρα μας, υπάρχουν και αυτοί που έχουν να αντιπαραθέσουν την ολοκληρωτική τους αμφιβολία για την παραμικρή σχέση της Ελλάδας με εκείνη την εποχή που έχει μείνει γνωστή στην παγκόσμια ιστορία και ως Αναγέννηση. 

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1