28 November 2011

Στα παπάκια του

Παράτησε το πρωθυπουργιλίκι ο πράσινος Γιωργάκης και ξεκίνησε επίσημα τη διεθνή του καριέρα, αρχίζοντας τις περιοδείες του σε χώρες που δεν διατρέχει ακόμη κίνδυνο να συλλέξει φρέσκα ζαρζαβατικά. 
Απαλλαγμένος ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς από τις ευθύνες του παρελθόντος διαφήμισε με αγελαδινή αγαλλίαση το μεγαλειώδες έργο του για την ανάταση της ελληνικής οικονομίας και τους τιτάνιους αγώνες του για πανευρωπαϊκή λαϊκή δικαιοσύνη.
Με μία υπεύθυνη δόση ειλικρίνειας και ταπεινοφροσύνης τόνισε για μία ακόμη φορά το ηρωικό του έργο να διαλύσει την ελληνική οικονομία, επανέλαβε τις αλόγιστες θυσίες της καθημερινότητας του και εξέφρασε το παράπονο του για την αδυναμία να κυκλοφορεί πια ανέμελος με το ποδήλατο του στους δρόμους της Αθήνας.
Αφού ευχαρίστησε το Θεό, που σαν πολυτάλαντος αθλητής το γύρισε στο κανό αποφεύγοντας το καθημερινό κυνηγητό, εξέφρασε για μία ακόμη φορά την ευγνωμοσύνη του στους ηρωικούς νέους που υπηρετούν στις Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης, αλλά και στον σύντροφο Χρήστο Παπουτσή προσωπικά. Όπως επανειλημμένως τόνισε, δίχως τη δική τους ηρωική στάση, το σοσιαλιστικό του έργο δεν θα μπορούσε ποτέ να ολοκληρωθεί.
Κλείνοντας την ομιλία του στους συντρόφους πράσινους Γερμανούς, εξέφρασε το παράπονο του για την αχαριστία του ελληνικού λαού για τις θυσίες που δύο χρόνια τώρα έχει κάνει ενώ κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση του για την ανικανότητα της να διαχειριστεί την κρίση χρέους.
Το συνεπαρμένο κοινό που κλήθηκε να παρακολουθήσει την ομιλία του Έλληνα Τέως, αφού τον αποθέωσε για τη συμβολή του στο παγκόσμιο αριστερό κίνημα, προχώρησε σε μια συμβολική κίνηση. Του χάρισε ένα παπάκι, για να του κρατά συντροφιά τις κρύες νύχτες του χειμώνα ώσπου να ζεστάνουν και πάλι τα νερά και ξαμοληθεί παρέα με το κανό του στα ελληνικά πέλαγα. 

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1