28 November 2011

Ροζ επαναστάτες

Ο Φώτης ο Κουβέλης με δηλώσεις του σε καθημερινή κυβερνητική εφημερίδα, αποκάλυψε την πρόθεση του να συνεργαστεί μετεκλογικά με το ΠαΣοΚ, ονειρευόμενος να στήσει μαζί με την σοσιαλιστική του παρέα μία αριστερή, μα πάνω απ' όλα επαναστατική ροζ κυβέρνηση.
Στην καθιερωμένη καθημερινή του γυροβολιά στα μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς παραδέχθηκε ότι μοναδικός στόχος της επαναστατικής του ιδεολογίας είναι να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τους σωτήρες του ελληνικού λαού, αλλά κυρίως με τον ζωντανό απόγονο του μοναδικού γνήσιου Έλληνα σοσιαλιστή.
Ακολουθώντας τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών που θέλουν το κόμμα των τεσσάρων ανταρτών της αριστεράς να χαίρει εκτίμησης του 6% του εκλογικού σώματος, ο ηγέτης Κουβέλης ονειρεύεται να βρεθεί στις υπουργικές καρέκλες που τώρα ζεσταίνουν ένας βιβλιοπώλης, ένας γητευτής γομαριών και ο Βορίδης.
Στο άκουσμα της μεγαλειώδους αυτής είδησης, ο Γρηγόρης ο Ψαριανός άφησε για λίγο τις προσευχές για τη σωτηρία της φασιστικής ψυχής του υπουργού Μάκη και έτρεξε στους δρόμους των Εξαρχείων να πανηγυρίσει την μελλοντική του υπουργοποιήση.
Βέβαια μετά από λίγο κατάλαβε ότι είχε κόσμο γύρω του και γύρισε πίσω στην ασφαλή κρυψώνα του μικρού και ταπεινού κομματικού γραφείου της αριστερής του παράταξης.
Έδωσε όμως όρκο βαρύ, σαν την ιστορία της αριστερής ιδεολογίας που υπηρετεί ανελλιπώς από την ώρα που μαζί με τον σύντροφο Παπουτσή κατέλαβε το Πολυτεχνείο: Αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και δεν γίνει υπουργός, να φάει το γιλέκο του. 

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1