18 November 2011

Κάντε τη σημαία μεταγιόν

Πυρά εξαπέλυσε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ Μιχάλης Καρχιμάκης στη νεολαία της ΠΑΣΠ, με αφορμή την αρπαγή της αιματοβαμμένης σημαίας του Πολυτεχνείου.

Ο γραμματέας στην αρχή θεώρησε πως η ΠΑΣΠ δεν θα συμμετείχε στους φετινούς εορτασμούς της εξέγερσης του ’73 και την καθιερωμένη παρέλαση των μικρών σοσιαλιστών μπροστά από τους φονιάδες των λαών Αμερικάνους, σφετιριζόμενη για μία ακόμη φορά την αποκλειστικότητα της κατοχής του μοναδικού γνήσιου επαναστατικού κειμηλίου.

Από το πρωί της 17ης Νοεμβρίου είχε εσκεμμένα διαρρεύσει μία έντονη φήμη από την Ιπποκράτους, που είχε να κάνει με την άρνηση της Άννας να παραστεί στην τοποθέτηση στεφάνου στο Πολυτεχνείο. Η αγωνιστική παράταξη των νεαρών τριαντάχρονων φοιτητών, επέμενε να παραμείνει κρυμμένη η σημαία στη γκαρσονιέρα γνωστού συναγωνιστή ΠΑΣΠίτη, ως ένδειξη συμπαράστασης στην συντρόφισσα Άννα.

Τελικά επικράτησε η λογική και η ΠΑΣΠ βγήκε στο δρόμο υπό την διακριτική προστασία ένστολων και καμουφλαρισμένων ασφαλιτών, αφού βεβαίως πρώτα προηγήθηκε μία μίνι αποστολή εκκαθάρισης μερικών ανεπιθύμητων αντιευρωπαϊστών με νεράντζια, γύρω απ’ την πλατεία Μαβίλη.

Οι φήμες περί φόβου μήπως ξαναπλυθεί η σημαία από τη μάνα του συντρόφου και συναγωνιστή ΠΑΣΠίτη αποδείχθηκαν ψευδείς. Άλλωστε είχε ήδη αποφασιστεί η προληπτική διακοπή ρεύματος του σπιτιού της εν λόγω κυρίας μία βδομάδα πριν την επέτειο, για να μη βάλει πλυντήριο. Τόσα σπίτια δίχως ρεύμα, ένα παραπάνω δεν θα 'κανε τη διαφορά.

Η πραγματική αιτία, όμως, της αρχικής άρνησης εξόδου της σημαίας δεν είχε να κάνει μόνο με την Άννα. Τα ηγετικά στελέχη της ΠΑΣΠ καθώς και εξέχουσες προσωπικότητες της Ιπποκράτους έπειτα από διαβουλεύσεις μηνών, κατέληξαν στον πατριωτικότερο τρόπο επίλυσης των οικονομικών εκκρεμοτήτων του κόμματος.

Σκέφτηκαν να τεμαχίσουν τη σημαία και να προσαρμόσουν τα μικρά κομμάτια υφάσματος σε συλλεκτικά σοσιαλιστικά μεταγιόν. Με τη σειρά τους αυτά θα διοχετεύονταν στην αγορά, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα ξυλαράκια του Τίμιου Σταυρού. Εξυπνότερη είναι δηλαδή η εκκλησία που λανσάρει στην αγορά εδώ και αιώνες, τόνους καυσόξυλα για Άγιο Ξύλο; Τα οστά του Ανδρέα, άλλωστε, είναι λίγο νωρίς ακόμη για να γίνουν φυλακτά.

Ο τελευταίος κάτοχος της σημαίας, Χρήστος Παπουτσής, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του ως προς την επιτυχία του εγχειρήματος, μιας και απαίτησε να μοιραστούν τα συλλεκτικά μεταγιόν μόνο σε αστυνομικούς. Τους προσέδιδε, μάλιστα, μαγικές ιδιότητες ανίχνευσης πιθανού αναρχικού και αριστερού, σε απόσταση τουλάχιστον εκατό μέτρων.

Τελικά οι ΠΑΣΠίτες πείστηκαν για τις μαγικές αυτές ιδιότητες της σημαίας ακούγοντας τα λόγια ενός ανθρώπου που πέρασε τόσα χρόνια δίπλα της. Φοβούμενοι μην καταλήξουν κι αυτοί το ίδιο ημίτρελοι, την πήραν, βγήκαν στους δρόμους και όπου να ‘ναι την πακετάρουν για να τη στείλουν από Δευτέρα στον Καρχιμάκη.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1