06 September 2011

Προσωπικές διαφορές

Η πνευματική πολυμηχανότητα των ομηρικών επών, είναι δίχως αμφιβολία η μοναχή διατηρητέα μέχρι και σήμερα, προίκα των αρχαίων ημών προγόνων. Αυτό εξηγεί και το πώς καταφέρνουμε μετά από 190 χρόνια, να παραμένουμε αυτό το ημιαυτόνομο κράτος της περιορισμένης δημοκρατίας, που λέγεται Ελλάδα.

Τούτη η πολυμηχανότητα, είναι και η προσωπική διαφορά, σαν λαός, που μας κάνει τόσο διαφορετικούς και συνάμα μοναδικούς στον κόσμο. Αλλά επειδή αφεντικά και δούλοι δεν γινήκαμε κόπρανα ούλοι, τη διαφορά αυτή για να την κρατήσουμε προπονημένη, πρέπει να τη βγάζουμε και στο χωραφάκι μας πού και πού, για ζέσταμα.

Και ποιο να είναι καλύτερο παράδειγμα, από την προσωπική διαφορά των ημεδαπών πολιτικών, ενισχυμένα αναλογικότατα, εκλεγμένων παραγόντων και των παρατρεχαμένων τους; Αυτές τις γενεές γενεών πρασινομπλέ και κοκκινοεμπριμέ σοβρακιοφόρων και σημαιοστολισμένων κοπαδιών, με διαβατήρια τα μπλοκάκια πολιτικών φρονημάτων και όπλο τις κονταροσημαίες τους;

Προσωπική διαφορά, όμως, δίχως την ενδοσχολική της εκπαίδευση, στα μπασκετικά μας προαύλια, δεν θα γινόταν. Ενώ οι πατρικές κρατικές εργολαβίες, αποπληρώνουν τα Κεϊμπριτζιανά και Χαρβαντιανά κολλεγιοπαιδάκια των «ευλογημένων ελίτ», που με πόνο καρδιάς αποχωρίζονται την μητρική στοργή της πιστής νταντάς, οι σχολικές φωτοτυπίες, τα συνδικαλισμένα φοιτητονιάτα, οι ανεκπαίδευτοι και ολιγάριθμοι εκπαιδευτικοί, μοιάζουν βγαλμένα από ντοκιμαντέρ του Ντισκάβερι.

Τυπική προσωπική διαφορά και για τα φερέφωνα κρατικοδίαιτα παπαγαλάκια, που για σαράντα χρόνια τα φουσκωμένα φακελάκια αγκυλώνουν τα χέρια, τραβούν την πρίζα από το λαπτοπ, κατεβάζουν τα τηλέφωνα και στερεύουν από μελάνι, τα στυλό.

Προσωπική διαφορά, τέλος και στα παραχαϊδεμένα δεκανίκια, που μόλις πήγαν οι βάναυσοι τροϊκανοί να τους κόψουν τα χοντρά τους υποτραπέζια επιδοματάκια, οι μπαμπάδες τους έτρεξαν να τα νταντέψουν, βαφτίζοντας τα αναπηρικά, ειδικά, μυστικά, και παρατήρησης κάθε είδους κάπρων, κορμοράνων και λοιπών τετραπόδων και ιπτάμενων, επιδόματα, με ένα πολύ πρωτότυπο όνομα:

Προσωπική διαφορά.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1