02 August 2011

Κάλυψη- Απόκρυψη

Οι στρατοί όλου του κόσμου, μεταξύ όλων των άλλων άχρηστων πράγματων, εκπαιδεύονται και στην τεχνική του να «εξαφανίζονται» με τη χρήση της κατάλληλης ενδυμασίας και αντικεμένων της φύσης, ούτως ώστε να μην γίνονται αντιληπτοί από τον εχθρό. Τη λεγόμενη ως κάλυψη- απόκρυψη. Το θέμα όμως είναι ότι τούτη εδώ η κάλυψη- απόκρυψη δεν είναι μόνο ένα στρατιωτικό προνόμιο.
Η πολιτική κάλυψη- απόκρυψη είναι έτη φωτός μπροστά από αυτή του Έλληνα καραβανά. Στο τελευταίο, μόνο, τρίμηνο έχουν ξαμοληθεί τα απανταχού φερέφωνα του τηλεοπτικού, ηλεκτρονικού και έντυπου μετώπου σαν κομάντο της προστασίας του αποφασίζομεν και διατάζομεν.
Χρησιμοποίησαν όλα τα τυράκια που έριξε το μεγάλο αφεντικό, στο πεδίο της μάχης. Το πρώτο ήταν τα στημένα ποδόσφαιρο- παίχνιδα.  Δεν τους έκατσε. Μόνο οι οπαδό- φυλλάδες και το κανάλι των νοτίων προαστίων ασχολήθηκαν, μπας και τραβήξουν κανένα βλέφαρο παραπάνω. Τζίφος.
Βγήκε λοιπόν ο μέγας Ραγκούσης εν μέσω τουριστική περιόδου και λες και το ‘δε στον ύπνο του, πετάει ένα πλήρης απελευθέρωση των ταξί. Να σου το επόμενο τυράκι. Όλα αυτά δεν είναι, φυσικά, τίποτε άλλο από κομμάτια του μεγάλου κεφαλοτυριού, που λέγεται “προστατεύουμε τον τουρισμό μας”. Και μάλιστα σερβιρισμένου σκέτου, χωρίς λίγο κρασάκι, κανένα κρακεράκι. Τίποτα, στεγνό.


Εν μία νυκτί, λοιπόν, λιμάνια, δρόμοι, διόδια, αεροδρόμια, γεμίσανε από εκατοντάδες εξαγριωμένους ταρίφες και τα μεγάλα κανάλια με απελπισμένους προστάτες της πλαστικής σαγιονάρας και της ψάθινης σεζλόνγκ, ταγμένοι στην προστασία του ρουμ του λετ της κυρά- Μαριώς στην Αντίπαρο.
Όλα αυτά εν μέσω του αυτοφώρου σε οφειλέτες 5.000 ευρώ και άνω στο δημόσιο, που ακόμα και αυτό μας είπαν ότι είναι άλλο ένα λάθος στη μετάφραση. Λες πια και τα φιρμάνια του υπουργείου Μπένι, είναι γραμμένα στη Γραμμική Β’.
Ας μας πούνε κάποια στιγμή, ότι απλά και αυτό ήταν άλλη μία αποτυχημένη κάλυψη- απόκρυψη της μπαγαποντιάς τους και ας αφήσουν τα περί κρίσιμων περιόδων και κουραφέξαλα. Γιατί ούτε αρκετό φούμο να κρυφτούν οι ίδιοι μέσα στο σκοτάδι δεν είναι, τελικά, ικανοί να βάψουν τα μουτράκια τους...

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1