02 November 2013

Είσαστε όλοι χρυσαυγίτες

Μπορεί ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος να δηλώνει εκτός από φιλελεύθερος, και νεοναζί, όμως οφείλουμε όλοι να καταδικάσουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται ακόμη κι αν αφορά έναν χρυσαυγίτη.

Βέβαια κανείς δεν ξέρει πώς τα μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης -σύμφωνα με τα αντίφα μέσα ενημέρωσης με τις παράνομες άδειες- ξάφνου γίνονται νεαρά θύματα ενός ακήρυχτου πολέμου μεταξύ του Γιάννη Πρετεντέρη και τους “ακροαριστερούς δολοφόνους”.

Αυτό τουλάχιστον δήλωσε ο τηλεδημοσιογράφος είκοσι λεπτά μετά τις δολοφονίες, ο οποίος επηρεασμένος από τα βλαχαδερά του Νιου Τζέρσι που γέμισαν μασκαρεμένοι την Αθήνα για να γιορτάσουν το Χαλογουίν, ντύθηκε με τη στολή του αγαπημένου του ήρωα. Του Ιαβέρη.

Κατά τα άλλα, η εκτέλεση συντάραξε τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, ακόμη κι αν ο Σκάι δεν έβγαλε λεζάντα ότι οι νεαροί χρυσαυγίτες “σκοτώθηκαν για το ποδόσφαιρο”. Καταδίκασαν, ως όφειλαν, τη βία κι έδωσαν ραντεβού για την Ανατροπή της Δευτέρας, η οποία θα ερευνήσει πόσο επικίνδυνο είναι να είσαι μπράβος της νύχτας και νεοναζί στην σύγχρονη Ελλάδα.

Θέση για το θέμα πήρε και η Πρωτοβουλία των 58, η οποία κατά βάθος εύχεται να συνεχίσουν οι σκοτωμοί για να καταφέρει να δικαιολογήσει την αναγκαιότητα της κεντροαριστεράς, που μόνο αυτή μπορεί να εγγυηθεί την τάξη και τη νομιμότητα, και φυσικά να καταδικάσει τη βία έτσι όπως την καταδίκαζαν οι χιλιάδες αστυνομικοί και τα αμέτρητα χημικά τον Ιούνη του 2011.

Το ζήτημα είναι να καταλάβουμε όλοι ότι τέτοιου είδους περιστατικά πρέπει να συμβαίνουν αποκλειστικά μισή ώρα πριν τα κεντρικά δελτία ειδήσεων, μία μέρα μετά την φημολογούμενη άρνηση της τρόικας να έρθει στην Ελλάδα και -κυρίως- λίγες ώρες αφού πάνω από 80 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίες παρακαλούσαν τον Στουρνάρα να διατηρήσει το χαράτσι της ΔΕΗ για έναν ακόμη χρόνο για να μην φορολογηθούν οι στάνες των προβατοψηφοφόρων τους.

Τελικά, όλα είναι θέμα τύχης κι όχι συγκυριών, μιας και είναι πολύ σοκαριστικό να γίνεσαι μάρτυρας μιας μαφιόζικης εκτέλεσης και την ώρα που κατηγορείς στον τηλεοπτικό αέρα τους “ακροαριστερούς δολοφόνους”, να βγαίνει ο Άδωνις Γεωργιάδης στο τηλέφωνο και να σε καθησυχάζει.

Δυστυχώς, το Πρώτο Θέμα δεν βρήκε αυτή τη φορά φωτογραφίες από τους νεκρούς χρυσαυγίτες για το κυριακάτικο εξώφυλλο του, όμως όλοι ελπίζουν ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης θα ετοιμάσει μια δακρύβρεχτη εκπομπή γεμάτη νεαρούς χρυσαυγίτες που πεθαίνουν για τα ιδανικά του νεοναζισμού και της στείρωσης των ατόμων με ψυχικές ασθένειες.

Κλείνοντας, θέλω να επανέλθω στην περίπτωση Βαλλιανάτου ο οποίος μετά τη δολοφονία έγραψε ότι “είμαστε όλοι χρυσαυγίτες", και να τον ευχαριστήσω γιατί επιτέλους έδωσε μία ουσιαστική περιγραφή της κατάπτυστης λέξης “πούστης”: Είναι ο ομοφυλόφιλος χρυσαυγίτης.

(Όλοι καίγονται να ιδεολογικοποιήσουν την εκτέλεση. Και πιθανότατα θα το κάνουν, κάποτε, με κάποια απίθανη τρομοκρατική οργάνωση. Εκτός κι αν γίνει με μία από τις γνωστές, που κανείς δεν ξέρει πού και πότε φτιάχτηκαν, αλλά όλοι τις γνωρίζουμε)

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1