01 October 2013

Ο δεκάλογος του ξερόλα

Στην Ελλάδα έχουμε την πολυτέλεια να περπατάμε ανάμεσα σε χαρισματικές αυθεντίες που δεν γνωρίζουν απλά κάθε λεπτομέρεια της καθημερινότητας, αλλά έχουν γνώση στοιχείων που αφορούν άλυτα εγκλήματα και κακουργηματικές πράξεις οι οποίες δεν έχουν φτάσει ακόμη στις αρχές αλλά παραμένουν στα συρτάρια εφημερίδων, free press και ιστοσελίδων που “μας κάνουν να σκεφτόμαστε καλύτερα”. Ιδού μία λίστα από μερικές ιδέες που κυκλοφορούν ανάμεσα μας και δεν χωρούν καμία αμφισβήτηση.

Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 1.000.000 άτομα που γνωρίζουν ποιος έκαψε την Μαρφίν, αλλά δεν έχουν πάει ακόμη να το πουν σε κάποιον εισαγγελέα ή την αστυνομία, γιατί ντρέπονται.

Στην Ελλάδα υπάρχουν πάνω από 800.000 άνθρωποι που ξέρουν έναν προς έναν αυτούς που έκαψαν τα οχήματα στο εργοτάξιο των Σκουριών, αλλά προτιμούν να κρατούν την αποκλειστικότητα γιατί περνούμε μακρά περίοδο νηστείας.

Στην Ελλάδα έχουμε πάνω από 3.000.000 ανθρώπους που γνώριζαν με κάθε λεπτομέρεια τι ήταν η Χρυσή Αυγή, αλλά όλοι περίμεναν την ημέρα που θα σοβαρέψει και θα γίνει ένας υπεύθυνος πολιτικός παράγοντας σταθερότητας που θα μας κρατήσει στη ζώνη του ευρώ.

Στην Ελλάδα υπάρχουν 9.000.000 άτομα που πιστεύουν ότι το υπόλοιπο 1.000.000 είναι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά κρατούν το μίσος γι΄αυτούς μέσα τους γιατί πάνω από τους μισούς κάνουν δουλειές με το δημόσιο. Κάτι που ντρέπονται να το πουν παραέξω, αλλά το γράφουν όλοι στις ιστοσελίδες των εταιρειών τους.

Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 1.500.000 οι οποίοι δηλώνουν “φίλοι της ελευθερίας” αλλά δεν ντρέπονται να πουν ότι είναι και εθνικιστές. Φιλελευθεροεθνικιστές.

Στην Ελλάδα υπάρχουν πάνω από 8.000.000 άτομα που είναι ρατσιστές. Όχι με τους αλλοδαπούς, αλλά με τους φτωχούς.

Στην Ελλάδα ζουν περισσότεροι από 10.000.000 άνθρωποι οι οποίοι ξέρουν ποιος κατέστρεψε τη χώρα, αλλά περιμένουν να τους το πει η τηλεόραση.

Στην Ελλάδα έχουμε περισσότερα από 7.000.000 οι οποίοι στα νιάτα τους δήλωναν αριστεροί, αλλά το έκαναν μόνο για να γαμήσουν.

Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 6.500.000 εκατομμύρια άνθρωποι οι οποίοι μισούν τους “λαθρομετανάστες” αλλά δεν τους πειράζει καθόλου που υπάρχουν ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που συμβάλλουν στους πολέμους της Ασίας και της Αφρικής.

Στην Ελλάδα υπάρχουν μόλις τέσσερις άνθρωποι -πλην οικογενείας- που αγαπούν τον Αντώνη Σαμαρά: ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ο Γιώργος Μουρούτης, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο Τάκης Μπαλτάκος. Ο Αντώνης το ξέρει και βρίσκεται σε μόνιμη κατάθλιψη.

Στην Ελλάδα ο μόνος που αγαπά τον Βαγγέλη Βενιζέλο, είναι ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

Στην Ελλάδα όλοι λένε ότι μισούν τον ναζισμό, αλλά είναι είναι κάτι που το αφήνουμε να εννοηθεί γιατί τα 8.000.000 είναι φασίστες με ενοχές.

Στην Ελλάδα όλοι είναι ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν είναι πλέον της μόδας.

(Μερικά από αυτά τα έγραψα και στο τουίτερ. Αλλά στα σόσιαλ μίντια είναι λιγότερο από 1.000.000)

(Ο τίτλος λέει “δεκάλογο” κι εγώ έγραψα 13. Είμαι κι εγώ μια αυθεντία)

(Όποιος γουστάρει μπορεί να συμπληρώσει τους δικούς του δεκαλόγους. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

2 comments:

  1. Στην Ελλάδα υπάρχουν 9000000 που βρίζουν τους δημόσιους υπάλληλους , μέχρι να προσληφθούν οι ίδιοι ή τα παιδιά τους.

    Υ.Γ. Καλύτερο αυτό με το ΠΑΣΟΚ και τη μόδα. :p

    ReplyDelete
  2. Καλησπέρα ,
    νομίζω ότι ξέχασες τους " εγώ δεν ήμουν ρατσιστής , αυτοί με κάνανε" .
    πρέπει να είναι καμιά 6-7 εκ.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1