Όσες κατηγορίες πολιτών υποχρεούνται να καταθέσουν αυτό το λεγόμενο "πόθεν έσχες" δεν θα δεσμεύονταν -σύμφωνα με την τροπολογία- να περιλάβουν τις μετοχές του ναυτιλιακού κλάδου που είχαν αγοράσει - χωρίς φυσικά να είναι υποχρεωμένοι να εξηγήσουν πού βρήκαν τα χρήματα για να τις αποκτήσουν.
Ανάμεσα στους υπουργούς που υποτίθεται ότι ενέκριναν αυτήν την πρωτοβουλία ήταν κι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα δεν την διάβασε αναλυτικά (καθόλου περίεργο), ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι ενώ υπήρχε το όνομα του Γιάννη Στουρνάρα, εκείνος ούτε την είχε υπογράψει, ούτε -είπε- πως γνώριζε περί τίνος πρόκειται. Επιπροσθέτως, δεν συνοδευόταν από την απαραίτητη έκθεση του λογιστηρίου του κράτους.
Τελικά, ο υπουργός δικαιοσύνης κ. Αθανασίου, φαίνεται πως αποσύρει την τροπολογία, η οποία αφορά, μεταξύ άλλων, πολιτικούς, τοπικούς άρχοντες, ιδιοκτήτες ΜΜΕ και δημοσιογράφους. Αυτοί υποχρεούνται από τον νόμο να καταθέτουν πόθεν έσχες.
Επειδή όμως αυτές τις μέρες διανύουμε μια έξαρση της μόδας του αντιφασισμού σε όλες τις βαθμίδες της κοινωνίας, με μπροστάρηδες αυτούς που τον εξέθρεψαν και εκμεταλλεύτηκαν επικοινωνιακά και πολιτικά (πολιτική ελίτ/ιδιοκτήτες ΜΜΕ) αρκετοί είναι εκείνοι που ξεκίνησαν να πιέζουν ξανά για το ξεχασμένο "αντιρατσιστικό νομοσχέδιο" που απέτυχε να βρει το δρόμο του προς τη βουλή πριν μερικούς μήνες.
Αν φτάσει τελικά προς ψήφιση, θα ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία να συμπεριληφθεί και η απαλλαγή των κατόχων ναυτιλιακών μετοχών που απέτυχε να περάσει μέσα στην αναμπουμπούλα.
Ή, για να ξεμπερδεύουμε επιτέλους μια ώρα αρχίτερα, το εν λόγω νομοσχέδιο θα μπορούσε να τελειώνει με τη φράση "Πλούσιοι είμαστε και θα κάνουμε ότι γουστάρουμε. Κάτω ο φασισμός, ζήτω η πλουοκρατία. Venceremos!".
0 comments:
Post a Comment