13 January 2013

Δήλωση προθέσεων


Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η απουσία των αρχηγών ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ κατά τη διάρκεια της ψήφισης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου από τη βουλή των αφορολόγητων Ελλήνων την περασμένη Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου.

Βαγγέλης Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης δεν βρίσκονταν στην αίθουσα την ώρα της κρίσιμης ψηφοφορίας, παρά τις διαγραφές και απειλές που είχαν εξαπολύσει εναντίον όποιου βουλευτή τους διαφωνούσε με τις επίσημες γραμμές της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Φώτης Κουβέλης παραβίασε έτσι την πιστή γραμμή της υπεύθυνης αριστερής απάθειας δια της απλής παρουσίας του, αποποιούμενος της δυνατότητας να δηλώσει ένα ακόμη παρόν, ενώ ο Βαγγέλης Βενιζέλος αποσαφήνισε την ιδιότητα του ανθρώπου που τους κρατάει όλους στο χέρι, αλλά δεν μιλά γιατί προέχει η εικονική κυβερνητική και κομματική του σταθερότητα.

Χαρακτηριστικό, βέβαια, παραμένει το γεγονός ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ζήτησε να μεταφερθεί στην ολομέλεια της βουλής η πρόθεση του να πει ναι στο νέο φορολογικό, στην περίπτωση που βρισκόταν στην αίθουσα. Επειδή όμως δεν ήταν εκεί, θέλησε να κάνει σε όλους γνωστό ότι είχε όλη την καλή διάθεση αλλά η πιθανότητα να λερωθεί το όνομα του από κάποιους συγκυβερνήτες που δεν πείστηκαν από τις δικαιολογίες του γύρω από τη λίστα Λαγκάρντ, βρίσκεται πάνω κι από τη δημοσιονομική σταθερότητα του Γιάννη Στουρνάρα.

Στο μεταξύ, ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε -μετά τις φωτογραφίες που κόσμησαν το διαδίκτυο με κουκουλοφόρους αστυνομικούς και όπλα πλαστικών σφαιρών με φόντο το έμβλημα της ΔΗΜΑΡ- ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ φέρει πολιτικές ευθύνες για τη διαχείριση της υπόθεσης της λίστας, παρά το αντίθετο της ψήφου μη τοποθέτησης του ονόματος του Βαγγέλη Βενιζέλου στις βουλευτικές κάλπες παραπομπής του στην προανακριτική επιτροπή.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με σιγουριά τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο μυαλό του υπεύθυνου αριστερού. Μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν, κι αυτές πάνω σε μη λογικές βάσεις.

Μόνον η λογική της διατήρησης της εξουσίας παραμένει σταθερός συμπερασματικός παράγοντας και απ’ ότι έχουν δείξει τα μέχρι τώρα πεπραγμένα, είναι πολύ γλυκιά για να αφεθεί στα χέρια τρίτων.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1