09 May 2013

Πάσχα Ελλήνων

Οι δύσκολες εποχές που περνάμε δεν θα μπορούσαν να μην αφήσουν το σημάδι τους και στους εορτασμούς του φετινού ελληνορθόδοξου εβραϊκού Πάσχα.

Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής βγήκε ο επιτάφιος στους δρόμους της Αθήνας. Μαζί του ήταν διάφοροι πολιτικοί, ενώ ο κόσμος τους παρακολούθησε πίσω από σχοινιά, φαντάρους και μπάτσους.

Αρχική σκέψη ήταν να βάλουν τον νεκρό Χριστούλη σε μια κλούβα των ΜΑΤ και να κατεβούν την λεωφόρο Αμαλίας κορνάροντας, όμως είχαν αγκυλώσει τα χέρια του ομοιώματος του και δεν χωρούσε στην πόρτα.

Μερικοί από τους πιστούς που πήγαν στον επιτάφιο ένιωσαν την ανάγκη να βρίσουν τους πολιτικούς και το συγγενολόι που τους συνόδευε, επειδή δεν τους άφηναν να ακολουθήσουν την περιφορά.

Το παράξενο της ιστορίας είναι ότι κανείς δεν τους είπε πως απ’ τις 800.000 εκκλησίες της πρωτεύουσας, αυτοί επέλεξαν σαν μαλάκες να πάνε στην πιο απαγορευμένη.

Αυτό, βέβαια, πηγάζει από την ίδια την βιβλική φύση του ανθρώπου που τον θέλει επιρρεπή σε κάθε τι απαγορευμένο, ακόμη κι αν αυτό είναι ο Νότης Μηταράκης.

Η μέρα της ανάστασης επιφύλαξε πολλές εκπλήξεις στους πιστούς, μιας και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης τόλμησε να συγκρίνει στο τουίτερ τον Μαρξ με τον Ιησού, τον οποίο και αποκάλεσε “Ναζωραίο”.

Οι χριστιανοταλιμπάν σύμβουλοι του Αντώνη Σαμαρά θίχτηκαν από το τουίτ του συριζαίου βουλευτή, κάτι το οποίο είναι εντελώς φυσιολογικό αν σκεφτεί κανείς ότι η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας και του αδελφού κόμματος της Χρυσής Αυγής θεωρούν ότι ο Χριστός είναι Έλληνας και η σωστή θεία κοινωνία είναι η ρετσίνα Μαλαματίνα.

Εγώ θίχτηκα γιατί είναι απαράδεκτο να συγκρίνεις τον Μάρξ με ένα φανταστικό πρόσωπο.

Το κλου της βραδιάς, όμως, ήταν η ίδια η ανάσταση στην οποία οι δόκιμοι του ναυτικού που είχαν πάει για να τιμήσουν με τουφέκια και ξιφολόγχες τον Χριστούλη, μπερδεύτηκαν την ώρα του Χριστός Ανέστη κι άρχισαν να τραγουδούν τον εθνικό ύμνο.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κάλυψε τους ναύτες του στο τουίτερ, ενώ οι ίδιοι χριστιανοταλιμπάν της Νέας Δημοκρατίας και της Χρυσής Αυγής ένιωσαν περήφανοι που κατάφεραν να ακούσουν τον εθνικό ύμνο μιξαρισμένο με μπιτ ανάστασης και ηχητικά καμπάνας. 


Κανείς δεν ρώτησε τους ίδιους τους ναύτες γιατί το έκαναν αυτό, μιας και οι περισσότεροι από αυτούς παίζει να έχουν τόσο χοντρά βύσματα που μπορεί να στείλουν τον γιο κανενός να υπηρετήσει στην αποστρατικοποιημένη ζώνη Βορείου - Νοτίου Κορέας.

Η εκκλησία δεν πήρε επίσημη θέση για την πράξη των δοκίμων, αν και, σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές της αρχιεπισκοπής, στοχεύει να στείλει ένα τσούρμο παπαδοπαίδια να τραγουδήσουν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου το “Ω γλυκύ μου Έαρ” πάνω απ’ το “Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα”.

Κατά τα άλλα, όλα κύλησαν ομαλά στα χωριά των Αθηναίων. Μάθαμε όλοι μας τι ακριβώς φάγανε οι πεινασμένοι πιστοί και παρακολουθήσαμε με κομμένη την ανάσα τη διαδικασία ψησίματος αρνιού και κοκορετσιού μέσω twitter και facebook.

Όσοι μείναμε στην πόλη περάσαμε τέσσερις ήσυχες μέρες οι οποίες διακόπηκαν βάρβαρα την Τρίτη του Πάσχα από τους πνιγμένους στη χοληστερίνη και τα βρωμοτύρια του χωριού ταξιδιώτες.

Καλό Πάσχα σε όλους και του χρόνου με περισσότερους φαντάρους και ΜΑΤ στις εκκλησίες όλης της χώρας.

2 comments:

  1. Παρεμπιπτόντως και ίσως έχεις ενημερωθεί ήδη. Η απαγγελία του Εθνικού Ύμνου είναι τμήμα της εθυμοτυπίας...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έχετε απόλυτο δίκιο. Κι εγώ του χρόνου στην ανάσταση θα τραγουδήσω τον ύμνο του Ολυμπιακού.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1