12 February 2013

Φάτε μάτια Κινέζικα


Συγκλονίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση οι αποκαλύψεις ότι μεγάλη αλυσίδα εταιριών επεξεργασίας προϊόντων βοδινού κρέατος, γέμιζε τα λαζάνια της με αλογίσιο κιμά.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι τα επίμαχα κατεψυγμένα τρόφιμα δεν περιείχαν μόνο άλογο, αλλά και κρέας ρουμάνικων γαϊδουριών. Δεν ξέρω βέβαια γιατί συγκεκριμένα ρουμάνικων, αλλά αυτό έγραψαν όσοι ασχολούνται με το θέμα.

Το ζήτημα της διατροφής αποτελεί σημαντικότατο παράγοντα της γραφειοκρατίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν σκεφτεί κανείς ότι η κοινοτική νομοθεσία για το ψάρεμα του κόκκινου τόνου αριθμεί μερικές εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες, σελίδες, όλοι δείχνουν βέβαιοι ότι τα πάντα βαίνουν καλώς.

Έτσι ακριβώς όπως κυλούσαν πριν μερικά χρόνια με τα βοοειδή - κανίβαλους, που τους τάιζαν επεξεργασμένα αποφάγια τους αλλά και τα αποκλεισμένα από την ΕΕ ψάρια Σομαλίας, που από την παράνομη αλιεία των ακτών του Ινδικού ωκεανού φτάνουν ανενόχλητα στην ψαραγορά του Ρέντη.

Όλα μοιάζουν θεσπέσια σε αυτόν τον αγγελικά πλασμένο κόσμο. Στον κόσμο των μεταλλαγμένων τροφίμων της Μονσάντο και της πιθανότητας να μάθουμε κάποια μέρα ότι τα γευστικότατα χοιρινά φιλέτα στήθους που αγοράζαμε τόσο φτηνά στο σούπερ μάρκετ δεν είναι στ’ αλήθεια χοιρινά, αλλά κομμάτια Κινέζων θανατοποινιτών που πιθανότατα να αφομοιώθηκαν ευκολότερα μετά από τόσες παράνομες μεταμοσχεύσεις των οργάνων τους.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1