31 December 2012

Τα λεφτά μεταναστεύουν

Τα όρια του τραγέλαφου έχει αγγίξει αυτή η απίθανη στορία της μάχης του Γάλλου προέδρου Ολάντ με τους πλούσιους συμπατριώτες του, μετά την απόφαση περί αντισυνταγματικότητας της φορολόγησής τους με 75%.

Το επεισόδιο με τον ηθοποιό Ζεράρ Ντεπαρτιέ να κουνάει το μαντήλι στον πρόεδρο του, να καταθέτει τα χαρτιά του και να ζητά να γίνει Βέλγος στους φόρους αλλά Γάλλος στην ψυχή, κάνει εδώ και μέρες το γύρο του κόσμου.

Αυτό που φυσικά δεν κάνει κανένα γύρο είναι όλοι εκείνοι που πίσω από τον γελοίο ηθοποιό έχουν ήδη ξεφορτώσει ότι έχουν και δεν έχουν υπό τον φόβο να φορολογηθούν όπως ποτέ άλλοτε.

Δεν θα μάθουμε ποτέ ποιοι ήταν εκείνοι που βρήκαν μια ακόμη ευκαιρία να βγάλουν τα λεφτά τους έξω από τη χώρα τους, μόνο και μόνο για να προκαλέσουν πολιτικές πιέσεις και να ανατρέψουν οποιαδήποτε απόπειρα να συμβάλλουν κάπου, έστω και προσωρινά.

Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι, Έλληνες, παντού η ιστορία ειναι ίδια. Αυτός που έχει τα λεφτά δεν χρειάζεται πλέον να εξαγοράζει και να ξοδεύεται για κανένα. Σηκώνεται και φεύγει και δεν δίνει πουθενά λογαριασμό.

Γιατί αυτόν ακριβώς το λογαριασμό τον πληρώνουν πάντοτε όλοι όσοι μένουν κολλημένοι πίσω χωρίς καμία άλλη επιλογή. Κι ας παραμυθιάζονται πολλοί ότι η κρίση που γεννά ευκαιρίες, έχει λάβει κι αυτούς υπ' όψιν.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1