31 December 2012

Ο ένοχος τσάρος

Καλύτερο τρόπο για να τελειώσει το 2012 δε νομίζω πως θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί. Με ένα από τα χαρακτηριστικότερα δείγματα κρατικοδίαιτης οικογενειοκρατίας προδομένο από τους πρώην συντρόφους του, ατιμασμένο από τα ΜΜΕ που τον αποθεώσανε και απειλούμενο να συντροφεύσει τον αγωνιστή Άκη στη VIP πτέρυγα του Κορυδαλλού.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αποτελεί ένα από τα τυπικότερα δείγματα πολιτικού τζακιού. Ο θείος πρώην βουλευτής και υπουργός. Ο ανηψιός κολλητός των Παπανδρέου, με δύο Υπουργεία, θητεία σε ένα κάρο κρατικές υπηρεσίες και εμπλοκή με τα μοιραία νούμερα της αμαρτωλής ΕΛΣΤΑΤ και του ελληνικού χρέους. Η ξαδέλφη τοποθετημένη στο ταμείο αποκρατικοποιήσεων για τα ξεπουλήματα των Γιώργηδων και ο "ξάδερφος" προμηθευτής όπλων του πολεμικού ναυτικού.

Όλα αυτά από έναν άνθρωπο που μίλησε για κράτος γίγαντα, για ανεξέλεγκτο δημόσιο τομέα και για άμεση ανάγκη ιδιωτικοποίησης της οικονομικής ζωής της χώρας. Ένας από τους πολλούς.

Σήμερα, όλος ο ντουνιάς έχει πέσει πάνω στον πρώην τσάρο της οικονομίας. Τα στοιχεία των εισαγγελέων είναι ξεκάθαρα. Δύο ξαδέρφες κι ένας σύζυγος προμηθευτής του δημοσίου βγήκαν από τη λίστα Λαγκάρντ. Σβήστηκαν, διαγράφηκαν, δεν υπάρχουν πια. Και ποιος πήρε πρώτος τη λίστα; Ο Παπακωνσταντίνου.

Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια, δηλαδή. Κι όμως η αντίδραση των συντρόφων του καταδεικνύει ότι τα κεραμίδια είναι πολλά και οι γάτοι που σουλατσάρουν πάνω τους ακόμη περισσότεροι. Το ΠΑΣΟΚ τον διέγραψε, με εντολή Βενιζέλου. Όχι μόνο τον διέγραψε αλλά απαίτησε κι απ´ τους πολιτικούς του αντιπάλους να ζητήσουν συγγνώμη από τον αρχηγό για τις συκοφαντίες ενάντια στο πρόσωπο του.

Τον ίδιο αρχηγό που βάφτισε ευθύνη, την ανευθυνότητα των υπουργών και που ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει αν η υπόθεση του τσάρου Γιώργου κινδυνεύει να εκπέσει συνταγματικά αναμεταξύ συνοδών της βουλής και επαναλαμβανόμενων εκλογών.

Είναι πολύ πιθανό, ή καλύτερα σχεδόν βέβαιο, πως η υπόθεση θα πάρει το δρόμο του ειδικού δικαστηρίου. Διότι ο Παπακωνσταντίνου, μάλλον, πείραξε τη λίστα. Γιατί η οικογένεια του ζει και μεγαλουργεί με χρήματα του ελληνικού δημοσίου. Γιατί κάποιος έπρεπε να την πληρώσει και οι κηπουροί του Γιώργου είναι σήμερα οι πλέον αναλώσιμοι.

Γιατί η λίστα και η αλλοίωση της αποτελεί ομολογία των ίδιων των γαλλικών αρχών. Και του Βαγγέλη Βενιζέλου.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έφταιξε. Διέγραψε δεν διέγραψε τα ονόματα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι ευθύνες του είναι τεράστιες. Όσο όμως οι πολιτικοί του δικαστές είναι οι ίδιοι αυτόκλητοι εκδικητές που κρατούν στα χέρια τους όλες εκείνες τις λίστες των σβησμένων προστίμων, των διεγραμμένων έκτακτων φόρων, των απευθείας αναθέσεων και των διορισμένων υπηρετών της ελληνικής μοναρχιακής ελίτ, το πραγματικό ερώτημα σε αυτήν την ιστορία είναι το ποιος, τελικά, θα δικάσει ποιον;

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1