12 December 2012

Ο Θεός μαζί μας

Οι ατέλειωτες ώρες σιωπής του Βενέδικτου ΙΣΤ´ τελείωσαν. Ο Ποντίφικας υπέμενε για μέρες τη σειρά του στη γραμμή επαφής με τα Θεία έως ότου ο Αντώνης Σαμαράς κλείσει το ακουστικό του, όμως η αναμονή του απέδωσε καρπούς. Ο Πάπας μας μίλησε. Στο τουίτερ.

Καταπληκτικές είναι οι επιδράσεις των νέων τεχνολογιών στις πιστές χριστιανικές μάζες. Ο Πάπας του κανενός τουίτ και του μισού εκατομμυρίου followers, τιτίβησε και έκανε σε όλους γνωστό πώς ο Ιησούς Χριστός του μίλησε.

Έτσι ακριβώς όπως μίλησε και ο Θεός στον Αντώνη Σαμαρά. Με τη μόνη διαφορά ότι ο Βενέδικτος αποκάλυψε τη συνομιλία του με τον Υιό απ´το τουίτερ, ενώ ο Αντώνης μέσω της Μαρίας Σπυράκη.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός της μετάδοσης της πολιτικοθρησκευτικής προπαγάνδας στα βάθη των αιώνων κι ακόμη πιο εντυπωσιακή η βελτίωση της μετά την εμφάνιση των μοντέρνων ηλεκτρονικών μέσων.

Η απρόσωπη εκπροσώπηση των ντελάληδων, των προφορικών μύθων και των φυλλαδίων προπαγάνδας αντικαταστάθηκε πλήρως από την κάμερα, το αποκλειστικό ρεπορτάζ, το τουίτερ και το Facebook.

Αυτά τα θαυματουργά εργαλεία μπορούν, πλέον, να κάνουν χιλιάδες ανθρώπους να κάνουν like στη συνομιλία του Ποντίφικα με τον Χριστό, favorite στα τηλεοπτικά σποτ των Ελλήνων πολιτικών και 2,5 εκατομμύρια Έλληνες να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία.

Έτσι έχουν τα πράγματα. Η χάρη της Αγίας Τριάδας και η ανάγκη της ελληνορθόδοξης πολιτείας των απογόνων των ΕΠΕΝιτών μπορεί να χωρέσει ολάκερη σε μία μικρή οθόνη τηλεόρασης κι ενός κινητού τηλεφώνου, με την ίδια ακριβώς χάρη που κάποτε έκανε χιλιάδες ανθρώπους να φιλούν τα χέρια παιδόφιλων παπάδων και να αποκαλούν τον Κωνσταντίνο Καραμανλή εθνάρχη.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1