16 November 2012

Υπουργική υπογραφή


“Τα μέτρα που υπέγραψα δεν τα έγραψα εγώ. Πείτε μου έναν υπουργό που να έγραψε τα μέτρα που έχει υπογράψει.” Αυτά είπε ο υπουργός δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης και άναψε φωτιές στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Στη χώρα που έχει χρεοκοπήσει δύο φορές και ετοιμάζεται για τρίτη χωρίς να έχει τιμωρηθεί κανείς, στη χώρα που υπουργοί οικονομικών χάνουν λίστες καταθετών στην Ελβετία και δημοσιογράφοι διώκονται γιατί αποκαλύπτουν τα κυβερνητικά σκάνδαλα, ο Αντώνης Ρουπακιώτης δηλώνει θιγμένος από τα μέτρα που ο ίδιος υπέγραψε.

Παρέλειψε βέβαια να μας πει ποιος είναι ο πραγματικός συντάκτης αυτών των μέτρων, αλλά όλοι λίγο πολύ μπορούν να τον φανταστούν.

Μέτρα που η βουλή υπερψήφισε παρά τις αποφάσεις ανώτατων δικαστικών σωμάτων ότι παραβιάζουν το Σύνταγμα της χώρας.

Ίσως να μην άκουσε καλά ο αριστερός Αντώνης όταν ακουμπούσε το χέρι στο ευαγγέλιο και ορκιζόταν στην Αγία Τριάδα να τηρεί το Σύνταγμα και τους νόμους, αν και ως αριστερός με δεξιά φρονήματα το πιο πιθανό είναι να μην έχει το Θεό του.

Δεν έλειψε βέβαια η έκφραση συμπάθειας του υπουργού στους νέους ανθρώπους όπου αναγκάζονται να εργάζονται για 400 ευρώ.

Μακάρι ως υπουργός Δικαιοσύνης να έδειχνε την ίδια συμπάθεια και σε εκείνους τους νέους που βασανίστηκαν από την ελληνική αστυνομία ή σε αυτούς που είδαν τα πρόσωπα τους να διαπομπεύονται στην ιστοσελίδα της.

Όταν όμως οι προτεραιότητες του υπουργού Δικαιοσύνης είναι άλλες, η ίδια η δικαιοσύνη δεν είναι τίποτε παράπάνω από μια ακριβή δημοκρατική πολυτέλεια.

(Ο Αντώνης Ρουπακιώτης, επιλογή της ΔΗΜΑΡ για το υπουργείο Δικαιοσύνης, πέρασε πριν λίγο καιρό ένα σχετικά σοβαρό πρόβλημα υγείας. Λέει από την αρχή πως διαφωνεί με τα μέτρα και βγαίνει σήμερα να δηλώσει πως κανείς υπουργός -ούτε και ο ίδιος- δεν συντάσσει όλα όσα συνυπογράφει στη βουλή. Είναι γλυκιά η υπουργική καρέκλα σύντροφε.)

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1