08 September 2012

Πάνω απ’ όλα ο εργαζόμενος

Το μεγαλύτερο κομμάτι του ελληνικού πολιτικού συστήματος απόλαυσε φέτος το καλοκαίρι τις διακοπές του. Πολυήμερες διακοπές μετά από έναν πολύμηνο εκλογικό αγώνα. Μερικοί όμως έμειναν πίσω και δούλεψαν σκληρά και αρκετά αποτελεσματικά.
Οι νέες δημοσκοπήσεις που έφεραν τη Χρυσή Αυγή με διψήφιο ποσοστό στην τρίτη θέση πίσω από Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, άφησαν τους περισσότερους αδιάφορους.
Ο κόσμος τους συνήθισε. Τα ΜΜΕ τους συνήθισαν. Δεν χρειάστηκε να περάσουν παρά μόνο δύο μήνες από τότε που δημοσιογράφοι στο Μαξίμου υποδέχονταν καθιστοί τους Χρυσαυγίτες για τα “εγέρθητω” και τις τηλεοράσεις να γεμίζουν πόστερ του Καιάδα.
Η δουλειά που έγινε μέσα στο καλοκαίρι απολαμβάνει τις δάφνες της. Η σιγουριά των ποσοστών των προχθεσινών δημοσκοπήσεων εκδηλώθηκε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο. Χθες βράδυ στην Ραφήνα.
Μέχρι τώρα, τα μόνα ντοκουμέντα που αφορούσαν επιθέσεις βουλευτών του κόμματος της Χρυσής Αυγής ήταν κάποια αλλοιωμένα βίντεο και μερικές φωτογραφίες του παρελθόντος όπου οι υποψήφιοι, τότε, χρυσαυγίτες αμφισβητούσαν ή έριχναν το φταίξιμο στη βαρύτητα που ευθύνεται για την προσγείωση μιας κανάτας νερού σε αντίπαλο υποψήφιο βουλευτή.
Η απήχηση των ημερών άλλαξε τα δεδομένα. Το βίντεο της Ραφήνας είναι καθαρό, έχει δύο από τους βουλευτές του κόμματος να μιλούν στημένοι μπροστά στο φακό, αλλά πάνω από όλα έχει ένα 10% του κόσμου να το ακολουθεί. Και να το επικροτεί.
Οι δημοσκοπήσεις και οι διάφορες έρευνες κρύβουν από πίσω συμφέροντα και μικροπολιτικά παιχνίδια. Συνήθως, όμως, αυτό αφορά τα δύο μεγάλα κόμματα και τον τρίτο ρυθμιστικό παράγοντα -που στις περασμένες εκλογές ήταν η ΔΗΜΑΡ-.
Το διψήφιο της Χρυσής Αυγής είναι αναμφισβήτητα διψήφιο. Και η δουλειά που έγινε το καλοκαίρι είχε πραγματικά αποτελέσματα.
Η παρουσία εκλεγμένων βουλευτών με ρόλο συνοριοφύλακα, χωροφύλακα, οικονομικού ελεγκτή και εκδικητή σε ένα πανηγύρι της Παναγίας στη Ραφήνα, έγινε λίγες μόνο ώρες μετά την πανηγυρική συμμετοχή στο συλλαλητήριο των δυνάμεων ασφαλείας του Συντάγματος.
Το ίδιο συλλαλητήριο όπου αγκαλιά οι δεξιοί με τους αριστερούς και τους κομμουνιστές προχωρούσαν με το πανό των αστυνομικών στο χέρι και τον Θεοδωράκη στο μεγάφωνο.
Η Ραφήνα δεν είναι απλά το επόμενο βήμα που κέρδισαν οι Χρυσαυγίτες δουλεύοντας σκληρά ένα ολόκληρο καλοκαίρι. Είναι το ξεβράκωμα των παλαιοπολιτικών όψιμων αριστερών σωτήρων που στο βωμό της ψήφου δέχτηκαν να περπατήσουν στο πλάι τέτοιων ανθρώπων γιατί “το δικαίωμα του εργαζόμενου υπερβαίνει κάθε πολιτική ιδεολογία”.
Μιας, λοιπόν, και το δικαίωμα του Έλληνα μικροπωλητή που χάνει πελάτες από τον μετανάστη δίχως χαρτιά “κουμπώνει” τόσο βολικά με το παραπάνω επιχείρημα, ας πιάσει και ο συριζαίος με τον κουκουέ βουλευτή από ένα κοντάρι με την ελληνική σημαία κι να σπάσει πέντε έξι πάγκους Πακιστανών στο επόμενο πανηγύρι της Παναγιάς.
Πάνω από όλα ο νόμιμος εργαζόμενος. Σωστά;

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1