22 September 2012

ΘΡΑΣΟΣ


Πιστεύω ότι το να κριτικάρεις και να σπαταλάς το χρόνο σου για να αντικρούσεις προσωπικές απόψεις διαφόρων ειδών σχολιαστών-ειδικών-φωτεινών παντογνωστών της ελληνικής πραγματικότητας, είναι χάσιμο χρόνου. Αποφάσισα να χάσω αυτόν το χρόνο μου, λοιπόν, για χάρη του Γιάννη Λοβέρδου και του κειμένου του με τίτλο: “Επανέρχομαι: Όταν φοιτάς στα καφέ και στα μπαράκια πού περιμένεις να διακριθείς”;

Την ημέρα όπου το γύρο του διαδικτύου έχει κάνει η είδηση πως μια κυρία Τάνια Ιακωβίδου, πρώην υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, με lower και ένα πτυχίο εργαστηρίου δημοσιογραφίας, γίνεται ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο δικαιοσύνης, όταν ζεις σε μια εποχή όπου το ποσοστό ανεργίας στους νέους ξεπερνά το 50%, ένας άνθρωπος γράφει ότι η φοιτητική τεμπελιά των εγχώριων σπουδαστών ευθύνεται για την οικονομική καταστροφή, την ηθική κατάπτωση και την παντελή έλλειψη διακρίσεων των Ελλήνων επιστημόνων.


Ειλικρινά αυτή τη στιγμή παλεύω να κρατήσω την ψυχραιμία μου μπροστά στην Ελλάδα που οι φοιτητές της αρνούνται τον υγιή ανταγωνισμό και την άμιλα του Γιάννη Λοβέρδου -κάτι που δεν κατάφερα να κάνω καθώς διάβαζα αυτές τις λέξεις- μόνο και μόνο για να τελειώσω αυτό το κείμενο. Ο αρθρογράφος συνεχίζει.

Ναι δεν θα μπορούσε να μην λείψει ούτε από αυτήν την επιχειρηματολογία εκείνος ο αριστερός λαϊκισμός των τελευταίων δεκαετιών και οι ευθύνες του που οδήγησαν στα καφέ, τα μπαράκια και τον γνωστικό σκοταδισμό των νέων γενεών, που η ανικανότητα τους να αποδείξουν τις ελλιπείς εργασιακές και πανεπιστημιακές τους ικανότητες, οδηγούν την Ελλάδα στη φυτοζωία.

Για τον Γιάννη Λοβέρδο ένα μεγάλο και σημαντικό κομμάτι της ευθύνης για την Ελλάδα που κατέπεσε κοινωνικά, ηθικά, αξιακά και ανταγωνιστικά, βρίσκεται στους φοιτητές των καφενείων.

Ντροπή σου απόφοιτε του ελληνικού πανεπιστημίου, που ζητάς να έχεις την αρμόζουσα στον επιστημονικό σου τίτλο αντιμετώπιση, τις μέρες όπου τα σόγια του Πολύδωρα και του Τραγάκη διορίζονταν στη βουλή των Ελλήνων, ο Γιώργος Ανατολάκης προτεινόταν για διευθυντής του ΟΑΚΑ, η ΕΡΤ γέμιζε με αποτυχημένους πολιτευτές και το ινστιτούτο του αδερφού του Αντώνη Σαμαρά δεχόταν επιχορηγήσεις μερικών εκατομμυρίων.

Ντροπή σου Έλληνα πτυχιούχε που επέλεξες να φοιτήσεις σε πανεπιστήμιο της χώρας σου και δεν στράφηκες στα Βρετανικά ή καλύτερα στα Αμερικανικά πανεπιστήμια τα οποία πέρα από τις ασύγκριτες για τα ελληνικά δεδομένα ακαδημαϊκές υπηρεσίες, σου παρέχουν τη δυνατότητα να εμπλουτίσει τις γνώσεις σου ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ειλικρινά ντροπή σου Έλληνα πτυχιούχε, που μόλις βρήκες την ευκαιρία να φύγεις από αυτό εδώ το καθαρτήριο έκανες τον Γιάννη Λοβέρδο και τον κάθε Γιάννη Λοβέρδο υπερήφανο με τα κατορθώματα που η ελληνική πραγματικότητα θα σου στερούσε για να ικανοποιήσει το μισθό της Χρύσας Αράπογλου, του Αιμίλιου Λιάτσου και της Τίνας Μπιρμπίλη αφού πρώτα κουρέψει τα αποθεματικά του αμαρτωλού σου πανεπιστημίου.

Είναι τραγικό, βλέπεις, για τον Έλληνα ειδικευόμενο γιατρό των απλήρωτων εφημεριών και των ατελείωτων αναζητήσεων πόρων για την εξυπηρέτηση του λειτουργηματικού του καθήκοντος, να μην πετά έξω από το νοσοκομείο του τον ανασφάλιστο ή άπορο ασθενή, στα πρότυπα της επιστημονικής κατάρτισης των ανταγωνιστικών πανεπιστημίων-πρότυπα του Γιάννη Λοβέρδου.

Ειλικρινά έχω να γράψω τόσα πολλά αλλά τα νεύρα μου δεν το επιτρέπουν. Το μόνο τελευταίο που έχω να πω είναι ότι την αδικία την καταπίνω, τη διαφθορά την κυνηγώ, το σκάνδαλο το φωνάζω, την ανομία την καταγγέλω. Αλλά την πουτάνα την κοροϊδία και το θράσος τέτοιων ανθρώπων δεν μπορώ να τα διαχειριστώ.

Απλά δεν γίνεται...

Υ.Γ.1 Το κείμενο του Γιάννη Λοβέρδου: http://www.aixmi.gr/index.php/otanfoitaskafe-barakia/

Υ.Γ.2 “Η Τάνια έχει lower”. Της Χριστίνας Ταχιάου: http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.proswpa&id=18386

2 comments:

  1. Αγαπητέ Πολύφημε καταλαβαινω τον θυμό σου και συμφωνώ απόλυτα με το κείμενο, αλλά .... Γιάννης Λοβέρδος είναι αυτός , μην τον παίρνεις σοβαρά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Η οργή μου δεν έχει να κάνει με τον συγκεκριμένο Λοβέρδο γιατί ξέρω πολύ καλά περί τίνος πρόκειται, αλλά για όλα όσα πρεσβεύει και η γνώση ότι αυτά που λέει είναι πάνω-κάτω η κυρίαρχη και επικρατούσα άποψη...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1