12 September 2012

Τουριστομετανάστευση

Το γύρο των ελληνικών μέσων ενημέρωσης και του διαδικτύου έκανε η είδηση ότι οι Αυστραλιανές αρχές συνέλαβαν μερικές δεκάδες Έλληνες με την υποψία ότι ο λόγος επίσκεψης τους στο νησί των κοάλα δεν ήταν ο τουρισμός, αλλά η παράνομη μετανάστευση.

Τη σύλληψη των υποψήφιων “λαθραίων” Ελλήνων ακολούθησε η κράτηση τους σε κέντρα μεταναστών, μέχρι την ώρα που θα τους φορτώσουν στην επόμενη πτήση για Αθήνα.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας φαίνεται μάλιστα αρκετά θορυβημένη από το νέο ελληνικό μεταναστευτικό ρεύμα. 

Ένα από τα πράγματα που φοβάται περισσότερο, είναι η πιθανότητα τους νεαρούς Έλληνες μετανάστες να ακολουθήσουν και οι συμπαθείς, κατά τα άλλα, γονείς τους. 

Οι μόνιμοι κάτοικοι της χώρας τρέμουν στην ιδέα να γεμίσει η πατρίδα τους με ανθρώπους οι οποίοι για 40 χρόνια είχαν το προνόμιο να καταστρέφουν επανειλημμένως την ίδια τους τη χώρα. Τον τρόμο τους να γίνει και η Αυστραλία μια “νέα Ελλάδα” επισφράγισαν οι εκλογικές επιλογές της 17ης Ιουνίου.

Μια τόσο μικρή χώρα, που 2,5 εκατομμύρια ψηφοφόροι της επέλεξαν κατά συνείδηση τον αργό τους θάνατο, αδιαφορώντας για τις εξόφθαλμες, βίαιες και αντιδημοκρατικές καταργήσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων τους, ενώ 400 και πλέον χιλιάδες από αυτούς βρήκαν λύση στο πρόβλημα τους στον ναζισμό, είναι απόλυτα φυσιολογικό να τρομάζει τον οποιοδήποτε. 

Όταν, μάλιστα, έπεσε στα χέρια τους οπτικοακουστικό υλικό με οπαδούς του εμφυλίου πολέμου και παιδάκια που τα βάζουν οι γονείς τους να απαγγέλλουν ποιηματάκια για τους “ήρωες” που δολοφόνησαν τα αδέρφια τους επειδή ήταν ιδεολογικοί εχθροί τους, οι Αυστραλοί τρομοκρατήθηκαν.

Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε την ανακοίνωση της λεγόμενης “τουριστικής εργασίας” για ένα χρόνο, για όποιον νέο και νέα επιθυμεί να παίξει τον εργαζόμενο τουρίστα στην Αυστραλία. 

Προϋπόθεση μιας τέτοιας επαγγελματικής επιλογής των Ελλήνων που θα μεταναστεύσουν για να βρουν την τύχη τους στη μακρινή χώρα του νότιου ημισφαιρίου, είναι να κάνουν δουλειές του ποδαριού τις οποίες κανείς ντόπιος δεν έχει τη διάθεση να κάνει.

Μια επιλογή που ναι μεν οι εγχώριοι θα αποκαλέσουν ρατσιστική και άκρως μειωτική για τον λαό που συμπτωματικά ζει στην ίδια γεωγραφική περιοχή που άναψε τα φώτα του νεότερου δυτικού πολιτισμού, αλλά που οι επιλογές των πολιτών της και η συνεχιζόμενη απάθεια και μίσος που τρέφει για τον συνάνθρωπο του τον τοποθετεί λίγο πιο κάτω από τον πάτο της τροφικής και κοινωνικής αλυσίδας. 

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1