27 August 2012

Πόσο μαλάκες είστε

Διπλωματικό επεισόδιο χαρακτηριστικό της αποφασιστικότητας και της πυγμής την οποία θα επιδείξουν για την αντιμετώπιση του χειρότερου χειμώνα που περιμένει όλους μας, εκτυλίχθηκε μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ για τα μάτια των Γκόινγκ Θρου.

Πιο συγκεκριμένα, η εφημερίδα Αυγή χλευάζοντας την κίνηση της ΚΝΕ να καλέσει στο προσεχές φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή το γνωστό χιπ χοπ συγκρότημα μαζί με τους επίσης δημοφιλείς στη νεολαία ΝΕΒΜΑ, απόρησε με το σκεπτικό των διοργανωτών οι οποίοι αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν τα χειρότερα μεταπολεμικά ποσοστά του κόμματος με το “μαζί μου ασχολείσαι, πόσο μαλάκας είσαι”.

Στην περίπτωση που η νεολαία του ΚΚΕ ήθελε να στείλει κάποιο μήνυμα με την επιλογή τέτοιου είδους καλλιτεχνήματα, ο συντάκτης του κειμένου της Αυγής οφείλει να ζητήσει μια μεγάλη συγγνώμη. 

Η κοροϊδευτική αναφορά της εφημερίδας ταρακούνησε την ΚΝΕ, η οποία υπενθύμισε ότι “σκοπός κάθε φεστιβάλ της είναι να πιάσει τον παλμό της νεολαίας”, ακόμη κι αν αυτό απαιτεί “γυναίκες τριγύρω πολλές πάρα πολλές”.

Όμως μια ακόμη εμφύλια διαμάχη επίδειξης αριστεροσύνης και όψιμης επαναστατικότητας δεν θα μπορούσε να τελειώσει εδώ. Ειδικά όταν κάποιος “ιδεολογικός προδότης” τολμά να ψέξει την ιστορικότητα των δραστηριοτήτων του κόμματος.

Επέστρεψαν με τον τρόπο τους τη χλεύη της Αυγής, κατηγορώντας τις συνιστώσες του Αλέξη Τσίπρα ότι με “τα ναρκωφεστιβάλ και τις λοιπές τους οργανώσεις δεν μπορούν να πιάσουν τον νεανικό παλμό, το νου και την ψυχή της νεολαίας”.

Η εξήγηση της επιλογής των Γκόινγκ Θρου και των ΝΕΒΜΑ που δίνει η ΚΝΕ, είναι αφοπλιστική. Ο μόνος λόγος της εμφάνισής τους έχει να κάνει με την επαναστατικότητα των στίχων του τραγουδιού “Δεν κάνω διακοπές (σου δίνω αυτό που θες), που εκτός από δείγμα πάλης της εργατικής τάξης ταιριάζουν γάντι με τη δύσκολη εποχή που περνάμε”.

Η ανακοίνωση τελειώνει με τους στίχους του συγκεκριμένου κομματιού.

Το μίσος μεταξύ των δύο αυτών παρατάξεων, μία μέρα μετά το θέαμα μικρών παιδιών να απαγγέλλουν ποιηματάκια ημερολογίου τοίχου, που εκθειάζουν κι ευχαριστούν τον “απελευθερωτικό αγώνα του εθνικού στρατού στο Γράμμο και το Βίτσι”, τη στιγμή που μέσα στη βουλή δέχονται επίθεση από βουλευτές της Χρυσής Αυγής ενώ τα κρατικά και φασιστικά πογκρόμ χτενίζουν μαζί με τους μετανάστες, τους ίδιους τούς συντρόφους τους, με έναν Αλέξη να συνεχίζει τις διακοπές του και την Αλέκα να καλεί έτσι στο κουτουρού την πολιτεία να “υπερασπιστεί τα παιδιά που δεν πέρασαν σε κάποια σχολή”, μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει.

Αν η κομμουνιστονεολαία κρίνει ότι το “Δεν κάνω διακοπές” είναι εφάμιλλα επαναστατικό με το “Δρόμο” ή το “Ακορντεόν” ή κι εγώ δεν ξέρω ποιο άλλο άσμα, με γεια της με χαρά της. 

Όταν όμως μια επίσημη ανακοίνωση που φέρει και το σφυροδρέπανο, έχει από κάτω της στίχους του Νίβο, τότε αυτό πραγματικά δεν σηκώνει κανένα παραπάνω σχολιασμό, ούτε από την Αυγή που αυτή ξεκίνησε τον καυγά, ούτε από τον οποιοδήποτε.

Το μόνο που απομένει στην εργατιά για να κρατήσει τον επαναστατικό της παλμό είναι στην επόμενη πανελλήνια γενική απεργία, αντί για τα “Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά” να παίζει το μεγάφωνο στη διαπασών το “πόσο μαλάκας είσαι”. 

ΠΗΓΗhttp://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=20950:kne-kai-syriza-malonoyn-gia-toys-goin-through-&catid=3:society&Itemid=41

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1