27 August 2012

Το παράδοξο του νεοναζί

Σαφάρι ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών ξεκίνησε η Χρυσή Αυγή και αμέσως γεννήθηκαν αμέτρητες απορίες για το λόγο όπου η νεοναζιστική οργάνωση που συμπλήρωσε το παζλ του σύγχρονου νεοελληνικού κοινοβουλευτισμού, αντιτίθεται στο μέτρο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που την έφερε με 420.000 ψήφους στα βουλευτικά έδρανα.

Η Κόρινθος αποτέλεσε το πρώτο δείγμα γραφής των αυτοαποκαλούμενων εθνικιστών που λατρεύουν τον Αδόλφο. Η υπόσχεση του γενικού τους γραμματέα για τα τάγματα εφόδου που θα πλήξουν κάθε απόπειρα μετατροπής πρώην στρατοπέδων σε χώρους κράτησης μεταναστών, έρχεται να συμπληρώσει το ιδεολογικό κενό αυτών που ενώ υμνούν τον Γκέμπελς, ονομάζουν τους εαυτούς τους “Έλληνες πατριώτες”.

Βέβαια, αν μελετήσει κάποιος τα δείγματα γραφής της ανακοίνωσης των βάσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, θα διαπιστώσει αμέσως ότι η ζήτηση για στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές εκτινάχθηκε. 

Το φαινόμενο αυτό, σε συνδυασμό με τη σχεδιαζόμενη δημιουργία “στρατιωτικής κατεύθυνσης” για όσους μαθητές έχουν πάρει απόφαση ότι θα φορούν μια στολή και θα λαμβάνουν διαταγές για το υπόλοιπο της ζωής τους, αποτελεί βάσιμη ελπίδα για μελλοντική αύξηση των ποσοστών του κόμματος των μαύρων κοντομάνικων.

Μιας και η 6η Μαΐου αλλά και η 17η Ιουνίου ανέδειξαν τα πλούσια ποσοστά της Χρυσής Αυγής στα εκλογικά τμήματα των υπαλλήλων της ΓΑΔΑ και των περιοχών της Ελλάδας που παραδοσιακά τροφοδοτούν το αστυνομικό σώμα για δεκαετίες, οποιοδήποτε κλείσιμο κέντρου εκκολαπτόμενων οπαδών για τα μάτια των μισητών σε αυτούς “λαθρομεταναστών”, αποτελεί εν δυνάμει εκλογικό πλήγμα.

Η παρουσία της Χρυσής Αυγής σε κάθε είδους διαμαρτυρία σχετική με το φαινόμενο των στρατοπέδων συγκέντρωσης καθώς και η διάνθισή της μέσω άλλων δράσεων, όπως την παρουσία τοπικών παραγόντων και την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο για τα θύματα του “Εθνικού στρατού” στο βομβαρδισμένο από αμερικανικές ναπάλμ Γράμμο και Βίτσι, αποσπά τη δέουσα προβολή από τον Θέμο, τον άρτι αφιχθέντα από τις θερινές του διακοπές Νίκο Ευαγγελάτο καθώς και τον πρώην ένοικο της μαρμάρινης λουτρομπανιέρας, Μάκη.

Όσο κι αν ο Άδωνις προσπαθεί με νύχια και με δόντια να αποτελέσει την εθνικιστική εξαίρεση που θα ανατρέψει τη ροή της φασιστοεθνικιστικής κούρσας μεταξύ Χρυσής Αυγής και Νέας Δημοκρατίας/ΛαΟΣ, τόσο θα παρατηρούμε όλο και περισσότερους κατοίκους της Αθήνας και της επαρχίας να μην αντιδρούν καν στην παρουσία εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής στον τόπο τους.

Άλλωστε, τα “τάγματα ασφαλείας του Μιχαλολιάκου που σύντομα θα αναμετρηθούν με τις δυνάμεις του Δένδια”, δεν επιφέρουν καμίας προσοχής από τον αρμόδιο εισαγγελέα. Αρκεί που για την ώρα καταφέραμε να “αποφύγουμε την εξ αριστερών εκτροπή” και να “αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις επιθέσεις κατά αστυνομικών στα Εξάρχεια” ειδήσεις που τόσο γρήγορα μεταφέρθηκαν ως τίτλοι του αστυνομικού ρεπορτάζ των τελευταίων ωρών. 

Υ.Γ. Το περιστατικό της Μανολάδας, όπου δύο κάτοικοι ξυλοκόπησαν και έσειραν για πάνω από ένα χιλιόμετρο με το αυτοκίνητό τους έναν αλλοδαπό, πώς θα αντιμετωπιζόταν άραγε αν γινόταν σε μία από τις χώρες που τόσο πολύ μισεί ο γνωστός βουλευτής του τουίτερ;

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1