07 August 2012

Εθνική υπόθεση

Ντάλα καύσωνας στην πόλη και εδω στο άλλο νησί τα πράγματα κινούνται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από τη νεότερη ελληνική μυθολογία της καινούριας μας κυβέρνησης.

Πάνω στην ώρα που οι παραλίες τιγκάρουν και το κόψιμο που θα πιάσει μισθούς και συντάξεις θα αποτελέσει την κορύφωση της τελευταίας εκλογικής αναμέτρησης, γυρνάμε και πάλι στο "μεταναστευτικό πρόβλημα".

Είναι φανερό -και προσφάτως επίσημα δηλωμένο- πως το πρόβλημα των "λαθρομεταναστών" έχει εξελιχθεί σε "εθνική υπόθεση". Κι όταν μιλάμε για εθνική υπόθεση φυσικά εννοούμε δύο πράγματα. Χρήμα και παντός είδους διπλωματική ήττα.

Μόλις ένας κυβερνητικός στόχος μπει στην ατμόσφαιρα της "εθνικής υπόθεσης" ακολουθεί το "ταμείο του λαού". Πόσα χάσαμε, ποιος θα την πληρώσει πρώτος και ποια θα είναι η επόμενη υπόθεση που θα σώσει την Ελλάδα και τους ψηφοφόρους της.

Είναι εθνική υπόθεση όλων λοιπόν να αδειάσουμε τη χώρα από τους "εχθρούς" της και να την παραδώσουμε στα χέρια των νέων υπαλλήλων της Βουλής των Ελλήνων. Ακόμη κι αν μερικοί από τους νέους της υπαλλήλους είναι λιγάκι χρυσαυγίτες.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1