06 June 2012

Ντιμπέιτ για δύο

Στα χαρακώματα βρίσκονται ο Αντώνης Σαμαράς με τον Αλέξη Τσίπρα για μία ακόμη φορά, με αφορμή ποιοι δημοσιογραφικοί εκπροσώποι θα συντονίσουν τον τηλεοπτικό τους διάλογο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον αέρα, με ευθύνη φυσικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αρχική σκέψη του Νίκου Χατζηνικολάου και της Μαρίας Χούκλη έπεσε στο κενό, μιας και θεωρήθηκε πρέπον να συμμετάσχει εκπρόσωπος της δημοσιογραφικής οικογένειας της κρατικής ΕΡΤ.

Εκεί έπεσε το όνομα της Έλλης Στάη, η οποία και κρατική είναι, και ΕΡΤ. Ο Αντώνης Σαμαράς αντέδρασε, θεωρώντας πως οι πελάτες των ιδιωτικοποιήσεων που θα τον δουν να μιλά με δημόσιο υπάλληλο, θα θεωρήσουν ότι αθέτησε τις υποσχέσεις του για το ξεπούλημα της χώρας, καταρρίπτοντας το μεσιτικό του ίματζ.

Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να έριξε στο τραπέζι την εναλλακτική του Νίκου Φελέκη, μιας και ως μόνιμος θαμώνας του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής, είναι ουσιαστικά κι αυτός ένας δημόσιος υπάλληλος ιδιωτικού δικαίου.

Η ιδέα φάνηκε καλή στον Αντώνη, αλλά το θέμα κόλλησε σε δύο πολύ σημαντικά ζητήματα. Πρώτον, δεν μπορεί να γίνει ντιμπέιτ που να το συντονίζουν δύο Νίκοι, για προφανείς λόγους που ο πρώην αρχηγός της ΠΟΛΑΝ μπορεί να εξηγήσει καλύτερα.

Δεύτερον, θα χάλαγε το γαλλικό μοτίβο του συντονιστικού αντρόγυνου που τόσο ωραία έπαιξαν τα αδέρφια μας οι Φράγκοι. Μια παρουσία τεσσάρων ανδρών να μαλλιοτραβιούνται εκτός από φαλλοκρατική, είναι και κομματάκι παρεξήγησημη.

Τελικά η λύση που θα έβγαζε από το τέλμα και τα δύο κομματικά επιτελεία, δόθηκε από τον έμπειρο δημοσιογράφο και ευφυή πολιτικό αναλυτή Γιάννη Μιχελάκη ο οποίος έριξε στο τραπέζι το τελειότερο δημοσιογραφικό ζευγάρι για την περίσταση: Θόδωρος Ρουσόπουλος και Μάρα Ζαχαρέα.

Κάπου εκεί, απ’ ότι λένε οι αυτόπτες μάρτυρες, ο Τσίπρας τσίριξε ένα «γαμώ το Φελέκη σου» και σηκώθηκε κι έφυγε.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1