23 May 2012

Καταργώντας τη λογική

Νέα μόδα απέκτησαν τα πολιτικά πάνελ των ημερών μας. Την αναζήτηση αυτού που αποφάσισε να μειώσει τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα.
Ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος καταδίκασε τα επιχειρηματικά συμφέροντα που έπαιρναν τηλέφωνα στην τρόικα και έστελναν επιστολές με κερατιάτικους αντεργατικούς εφαρμοστικούς νόμους, μαζί με τα συμβόλαια των δανείων.
Ο Δασκαλόπουλος του ΣΕΒ κατηγορεί τους πολιτικούς ότι έκαναν τα στραβά μάτια όταν μερικοί συνάδελφοι του έκαναν μπαγαποντιές κάτω από τη μύτη του και μέσω δικηγορικών γραφείων των Αθηνών παρακαλούσανε να χώσουν τα δικά τους νομοσχέδια με τις μειώσεις.
Η πασόκα Δρέττα, γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, μαρτύρησε σε πολιτική εκπομπή ότι και οι επιχειρηματίες παρακαλούσαν την τρόικα να σκίσει τους μισθούς και οι πολιτικοί έκαναν τα στραβά μάτια για να μην υποστούν το πολιτικό κόστος, χωρίς όμως να το θέλουν.
Η ίδια η τρόικα τόνισε ότι ποτέ δεν δέχτηκε πιέσεις από επιχειρηματίες για να καταβάσει τους μισθούς κάτι που την ίδια την βρήκε αντίθετη εξ αρχής.
Μάλιστα. 
Κάνοντας λοιπόν μια σούμα, μιας και ούτε οι επιχειρηματίες, ούτε οι Έλληνες πολιτικοί, ούτε η τρόικα επέβαλλαν τη μείωση μισθών, τότε μάλλον οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θα το ζήτησαν.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1