25 May 2012

Τι ‘χες Νίκο μου, είχα τα πάντα

Μία ακόμη "αντικειμενική" στιχομυθία στο κουφάρι της "ενημέρωσης" έβαλε μια επιστολή από τις σημειώσεις του ημερολογίου του Άκη Τσοχατζόπουλου, από τον "Νίκο" της διπλανής ενημέρωσης.

Δικτυωμένος στα παραδοσιακά και εναλλακτικά μέσα, ο "Νίκος" με τον θεϊκό του ρόλο, κοστολόγησε την άφεση αμαρτιών του σπάταλου Άκη στα 270 χιλιάρικα. Αποστολή του να αποκαταστήσει στη συνείδηση του αναγνώστη το μέγεθος της αθωότητας του πρώην σοσια-ληστή.

Μαεστρικό το πλάνο του εξαγνισμού. Η φυσικότητα που περιγράφει τη διαδικασία δεν δείχνει απλά έναν λεπτομερή και αφοσιωμένο ρουφιάνο, αλλά έναν άνθρωπο που ξέρει. Γιατί πολύ απλά το έχει ξανακάνει.

Κάποιος που θα μιλούσε με λόγια του αέρα για τη στρατηγική αθώωσης του Άκη, ούτε θα έβαζε μέσα τα ονόματα των μέσων, ούτε και –άκουσον άκουσον- τη συχνότητα προβολής και δημοσίευσης των μηνυμάτων του.

Αυτός ο "Νίκος" δεν είναι ο μόνος που το ‘χει ξανακάνει. Είναι πολλοί οι "Νίκοι" εκεί έξω. Είναι αυτό το στα όρια του μύθου payroll υπουργείων, πολιτικών, μυστικών υπηρεσιών, αστυνομίας, στρατού που ακούμε από τα χείλη όλων των ΜΜΕ, για όλα τα ΜΜΕ, αλλά για κανένα από αυτούς.

Ποιοι είναι αυτοί που τα ‘παιρναν από τις μαύρες τρύπες και τα μυστικά κονδύλια του Μόσιαλου που τον Αύγουστο που μας πέρασε μας ανακοίνωσε ότι τα κόβει; Αν ξέρει κάποιος άλλος εκτός από τον "Νίκο", ας μας το πει και μας να μάθουμε. Γιατί απ’ ότι φαίνεται, ο "Νίκος" ξέρει τα πάντα.

Όσο κυκλοφορούν εκεί έξω τέτοιοι τύποι, όσο οι λάσπες από τα εξώφυλλα και τα ποστς πέφτουν βροχή, όσο οι διάφοροι Άκηδες θα εξαγνίζονται από τις κολυμπήθρες του "Νίκου" και του κάθε "Νίκου", τόσο το μίσος απέναντι στην προπαγάνδα θα ανεβαίνει.

Και ο μεγαλύτερος εχθρός του φόβου σήμερα, είναι το μίσος. Έτσι δεν είναι "Νικολάκη" μου;

Πηγή φωτογραφιών Real.gr

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1