02 April 2012

Πρωινά μνημόνια

112 τροπολογίες μέσα σε μία εβδομάδα κατατέθηκαν από βουλευτές, υπουργούς και διαφόρων ειδών παρατρεχάμενους που ολημερίς οργώνουν τους διαδρόμους του ναού της δημοκρατίας μερικές μέρες πριν το κλείσιμο.
Λίγος καιρός απέμεινε πριν την ανακοίνωση των εκλογών και στην προοπτική να μην ξαναεκλεγεί, ο βουλευτής τρέχει να βολέψει ότι προλαβαίνει. Μιας και η πολιτική ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, μια τροπολογία για το καλό του τόπου και της ψήφου ποτέ δεν πάει χαμένη.
Ο επίτροπος Παπαδήμος φέρεται να έχει μπλοκάρει μπροστά στη σπιρτάδα του κοινοβουλίου, που έφερε σε επτά μόλις μέρες μία στοίβα σελίδων με εκατοντάδες παραγράφους και χιλιάδες λέξεις να τις στολίζουν.
Ύστερα, όμως, σαν καλός τεχνοκράτης το ξανασκέφτηκε. Θυμήθηκε τα υστερικά βουλευτικά ξεσπάσματα για τους μνημονιακούς τόμους που λάμβαναν οι αδιάβαστοι βουλευτές μία μέρα πριν πάνε να τα ψηφίσουν και με αγαλλίαση αποκρίθηκε: “Αν ένας βουλευτής μπορεί σε επτά μέρες να φέρει τροπολογία τριών χιλιάδων λέξεων, τότε μπορεί και να διαβάσει τα μνημόνια στον πρωινό καφέ”.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1