19 March 2012

Μια όμορφη Κυριακή

Η Κυριακή αυτή ήτανε τόσο ξεχωριστή. Από το ξημέρωμα της, την βρήκε μια αύρα πανηγυριού, δημοκρατίας, ευγενούς άμιλλας και ευ αγωνίζεσθαι.
Τα ντέρμπι της ημέρας ξεκίνησαν από νωρίς. Ο Βαγγέλης της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ο νέος αρχηγός της καρδιάς των πασόκων, είναι και επίσημα μετά από έναν αμφίρροπο αγώνα με τον Λευκό, ο μεγάλος νικητής.
Δίνοντας μια μάχη με το χρόνο, δεν κατάφερε μονάχα να σώσει την Ελλάδα, αλλά πρόκαμε να θέσει νέες βάσεις, ακόμη πιο δίκαιες, πιο άμεσες και προπάντων πιο δημοκρατικές, στο νεογέννητο πολιτικό συσχετισμό της κεντροαριστεράς. 
Με ένα άρωμα ανθρωπιάς ελπίδας και κατανόησης, προσέφερε απλόχερα στα περήφανα γηρατειά το εκλογικό τους δικαίωμα στα κατά τόπου ΚΑΠΗ και γηροκομεία, ενώ με τις κάλπες του σε βενζινάδικα κατάφερε να δώσει ξεχωριστό νόημα στην έννοια “νοθευμένη ψήφος”.
Συγκινημένα τα πλήθη είδαν την πράσινη χαρά να μεταφέρεται και στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, μέχρι τη στιγμή που τα απορημένα μάτια μας έγιναν για μια ακόμη φορά μάρτυρες της γνωστής μειοψηφίας που στόχο έχει να μας βγάζει κάθε μας χαρά ξινή. 
Με κλαμένα τα μάτια από τα χημικά του Χρυσοχοΐδη, οι προπονητές του ντέρμπι της ντροπής και της αναβολής, Ζεσουάλδο Φερέιρα και Ερνέστο Βαλβέρδε, κατηγόρησαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά για προβοκάτσια, ενώ έδωσαν τα θερμά τους συγχαρητήρια στον Βαγγέλη Βενιζέλο για τη θριαμβευτική του νίκη. 
Μάλιστα, ο προπονητής του Ολυμπιακού φάνηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη νίκη του σοσιαλιστή του βορρά, μιας και ο μελλοντικός αρχηγός της χώρας έχει και το ίδιο όνομα με τον πρόεδρο.    
Ο Βαγγέλης, φανερά συγκινημένος, αφιέρωσε τη νίκη του στο μνημείο του Άγνωστου Υποψήφιου, νιώθοντας δικαιωμένος μετά από την πολυήμερη μάχη του για μια νίκη ευθύνης απέναντι στο κόμμα, την ιστορία του, το σοσιαλισμό, την Ελλάδα και τη Ζίμενς.
Εν το μεταξύ, μάταια ψάχνουν όλοι τον υπουργό πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο για να σχολιάσει την έκβαση των διπλών Κυριακάτικων ντέρμπι με τα τόσο απρόσμενα και ευχάριστα, ταυτόχρονα, αποτελέσματα. Είναι γνωστό πια σε όλους ότι το κινητό στο γυμναστήριο το έχει κλειστό.
Τέλος, στο αίτημα δεκάδων δημοσιογράφων να πει δυο λόγια για την αναπάντεχη εξέλιξη της σημερινής αγωνιώδους έκβασης του μεγάλου αγώνα για αλλαγή και ελπίδα σε τούτον εδώ τον τόπο, ο λακωνικός Ανδρέας Λοβέρδος απάντησε “Έτσι γαμάει ο Πειραιάς”.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1