01 February 2012

Στη Μόσχα αδερφές μου

Επίσκεψη υψίστης εθνικής σημασίας στη Μόσχα πραγματοποίησε την εβδομάδα που μας πέρασε ο Αντώνης Σαμαράς. 
Οι αποκλειστικές πληροφορίες του υιού Ψυχάρη για τη συνάντηση του ιδρυτή της Πολιτικής Άνοιξης με τον Ρώσο πρωθυπουργό Πούτιν, που μέχρι τώρα είχαν τεθεί υπό αμφισβήτηση, διαψεύστηκαν πανηγυρικά από δεξιά αντικειμενική εφημερίδα.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, οι δύο άνδρες συζήτησαν σε πολύ καλό κλίμα για τις εξελίξεις της περιοχής, τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχουν έρθει οι Έλληνες και την αύξηση αντικειμενικών αξιών στην αγαπημένη σε όλους τους Ρώσους Χαλκιδική. Φυσικά, το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων τους θα μείνει επτασφράγιστο μυστικό. 
Λίγο μετά το τέλος της συνάντησής τους, ο Αντώνης μας διαβεβαίωσε ότι ο δρόμος για την αναθέρμανση των ελληνορωσικών σχέσεων είναι κοντά. Λόγια σοφά και κυρίως επίκαιρα, μιας και τις μέρες αυτές βιώνουμε το μεγαλύτερο κύμα ψύχους που έχει χτυπήσει την Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες.
Σύντομη τηλεφωνική συνομιλία για την επίσκεψη αυτή, είχε ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς με τον Αντώνη Σαμαρά. Ο Γιώργος Παπανδρέου ρώτησε τον συγκυβερνήτη του, αν βγήκε τίποτα από το ταξίδι στην παγωμένη Μόσχα.
Ο πρώην συμφοιτητής του Αντώνης, του απάντησε με νόημα: “Πρόεδρε, κάτσε Λονδίνο καλύτερα. Το σούσι της Μόσχας δεν πλησιάζεται”...

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1