09 January 2012

Πάμπλο εσύ σούπερ σταρ

Σάλος έχει ξεσπάσει στην παγκόσμια κοινή γνώμη, από την κινηματογραφική ληστεία τριών πινάκων ζωγραφικής από την εθνική πινακοθήκη, ένας εκ των οποίων ήταν και δωρεά στο ελληνικό κράτος από τον μεγάλο Πάμπλο Πικάσο.
Αναστατωμένο το υπουργικό συμβούλιο του ΠαΣοΚ, του ΛαΟΣ, της Νέας Δημοκρατίας αλλά και οι κοινοβουλευτικές ομάδες ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Ντόρας και Κουβέλη συνεδρίασαν εκτάκτως για να αποφασίσουν πώς θα αντιμετωπίσουν το δραματικό αυτό γεγονός. 
Στη συνάντηση ΠαΣοΚ, το λόγο πήρε πρώτος ο Γιώργος Παπανδρέου, ζητώντας από όλους ηρεμία, ψυχραιμία και σύνεση, έχοντας σε ανοικτή ακρόαση τον αδερφό του Νίκο που αυτός τα ξέρει καλύτερα.
Πριν προλάβει να ολοκληρώσει τη σκέψη του, οι αντιπρόεδροι Πάγκαλος και Βενιζέλος, πήραν το λόγο, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, για το εξευτελιστικό αυτό περιστατικό. Φημολογείται ότι ο Χρήστος Παπουτσής ζήτησε να αποκλείσει το κέντρο της Αθήνας, επιβάλλοντας προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας, όσο ασφαλίτες και δυνάμεις των ΜΑΤ θα ψάχνουν το χαμένο πίνακα από σπίτι σε σπίτι όπως έκαναν κάποτε οι ΝαΖί με τους κρυμμένους Εβραίους.
Ο Αλέξης Τσίπρας, γνωρίζοντας εκ των προτέρων τις εις βάρος του κατηγορίες για την κλοπή αυτή, εξέδωσε ανακοίνωση καλώντας όλες τις δυνάμεις της αριστεράς να ενωθούν για τον αγώνα εναντίον των εχθρών της ευγενούς τέχνης της ζωγραφικής και να καταδικάσουν το αστυνομοκρατούμενο κράτος του ΠαΣοΚ, όταν την ώρα που κάποιοι μπουκάρουν ανενόχλητοι σε μουσεία κλέβοντας Πικάσο, δύο διμοιρίες ΜΑΤ νανουρίζουν τον Γιώργο Παπανδρέου στο Καστρί.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας δήλωσε αδιάφορο για το περιστατικό, επισημαίνοντας πως όταν η δικτατορία του προλεταριάτου απλώσει τα δίχτυα της πάνω από την Ελλάδα, τέτοια εκτρώματα της εικαστικής καπιταλιστικής προπαγάνδας θα καίγονται στη χωματερή των Άνω Λιωσίων.
Ο Φώτης Κουβέλης προσπάθησε να εκφράσει τη λύπη του για το περιστατικό, δηλώνοντας τη συμπαράσταση του στον δημιουργό, ενώ ο Γρηγόρης Ψαριανός τύπωσε γιλέκο Γκουέρνικα, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στους απογόνους του μεγάλου ζωγράφου. 
Ντόρα Μπακογιάννη και Γιώργος Καρατζαφέρης, πήραν αποστάσεις από το θέμα, δηλώνοντας πως είναι πάγια τακτική τους να μην επεμβαίνουν στην ιδιωτική πρωτοβουλία, παρά μόνο όταν έχει να κάνει με τα δελτία των οκτώ και τις ψήφους της Ά Αθηνών. 
Η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς, τέλος, κατηγόρησαν το ΠαΣοΚ ότι αποσπά για μία ακόμη φορά την προσοχή της κοινής γνώμης από τον αγώνα για τη σωτηρία της πατρίδας μας, ενώ ο Γιάννης Μιχελάκης επανέλαβε ότι πάγια θέση του κόμματος εξακολουθεί να είναι το PSI και οι εκλογές της 19ης Φεβρουαρίου.   
Ο Λουκάς Παπαδήμος παρακάλεσε τους ληστές να αποδώσουν το ΦΠΑ της πώλησης τους πίνακα, για την ενίσχυση της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και ο Κάρολος Παπούλιας αρκέτηκε στο λακωνικό "τα πάντα ρει". 

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1