09 January 2012

Ενοικίασις Μαρμάρων: Πληροφορίαι Εντός

Να ενοικιαστεί η Ακρόπολη και όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι της Ελλάδας για να καλοπιάσουμε τους εταίρους μπας και εκταμιεύσουν καμιά δόση παραπάνω, πρότεινε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος σε ραδιοφωνική του παρέμβαση.

Συνεχίζοντας την ανάπτυξη της σκέψης του αναρωτήθηκε το εξής: Μιας και την έχουμε εκεί πάνω να κάθεται, τι πιο σοφό από το να έρθει ένας Γερμανός, για παράδειγμα, να ρίξει κι ένα σοβάτισμα παραπάνω, να τρίψει και το μάρμαρο να φύγει η κιτρινίλα, όπως έκανε κι ο πολιτισμένος Εγγλέζος λόρδος σε μια παλιοαποθήκη δίπλα από σαβούρες πριν από μερικά χρόνια;

Φυσικά, η απάντηση του ΛαΟΣ σε αυτήν την τοποθέτηση, αναμένεται με ανυπομονησία. Προβλέπεται ένας μαινόμενος Γιώργος Καρατζαφέρης να αφορίζει στα αρχαία ελληνικά τον αδαή Γερασιμάκη, με τους αδερφούς Αδώνηδες να κουνούν στον αέρα με μανία το νέο βιβλίο των οικογενειακών εκδόσεων "Τα βασανιστήρια στη Λακεδαίμονα".

Τη δήλωση της παραχώρησης των αρχαιοτήτων της χώρας μας για ένα, όπως πάντα μικρό χρονικό διάστημα, χαιρέτησε ο μεγάλος πατριώτης και πατέρας του αθάνατου ελληνικού νεοφιλελεύθερου πνεύματος, Στέφανος Μάνος. Αφού επανέλαβε για χιλιοστή διακοσιοστή πεντηκοστή τρίτη φορά τον αριθμό δασκάλων και καθηγητών που απασχολούνται στην Ελλάδα, προσπάθησε να εξομαλύνει το τεταμένο κλίμα της ακροδεξιάς συμμαχίας ΝΔ-ΛαΟΣ.

Προχωρώντας τη σκέψη ένα βήμα παραπέρα, πρότεινε στον Καρατζαφέρη και τον Άδωνι, τη δυνατότητα ολιγοήμερης υπενοικίασης των υπολειπόμενων αετωμάτων, Καρυάτιδων και λοιπών μαρμάρινων κομψοτεχνημάτων του Παρθενώνα, σε επιφανείς ελληνικές και ξένες επιχειρηματικές οικογένειες, τη μετακίνηση των οποίων θα αναλάβουν εξ ολοκλήρου Πακιστανοί και Μπαγκλαντεσιανοί λαθρομετάστες προσαρμοσμένοι πλήρως στα πρότυπα των δούλων της αρχαίας Αθήνας του Περικλέους.

Πρόεδρος και υφυπουργός ενθουσιάστηκαν με την ιδέα, ενώ η Μαριέττα Χρουσαλά και ο Λεό Πατίτσας, μετά τη μεγάλη επιτυχία του θωρυκτού Αβέρωφ, κατέθεσαν πρόταση να γιορτάσουν πάνω στον ιερό βράχο της Ακρόπολης τη φετινή επέτειο γάμου τους. Η Γιάννα Αγγελοπούλου, που ως γνωστόν τη βρίσκει με τη φύση και τα πυροτεχνήματα, έχει ήδη κλείσει εδώ και μερικές βδομάδες τους γραφικούς Δελφούς.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1