28 January 2012

Κάτι χαλβαδένια παλικάρια

Με την αιματοβαμμένη κόκκινη κορδέλα στο γεμάτο αμυχές μέτωπο, δύο δεσμίδες αντιαρματικά βλήματα περασμένα χιαστή στο στήθος, ένα πενηντάρη πολυβόλο σε κάθε χέρι και το κυνηγετικό μαχαίρι στο στόμα εισέβαλε το πρωί στο υπουργείο εργασίας ο εκπρόσωπος της τρόικα Πολ Τόμσεν.
Στη θέα της ανθρώπινης πολεμικής μηχανής, ο θυρωρός του κτηρίου κατουρήθηκε πάνω του, ο κουλουρτζής στο πεζοδρόμιο έπαθε τριπλό έμφραγμα, στην κοπέλα του τηλεφωνικού κέντρου κόπηκε η περίοδος και στην Σαντορίνη έκανε σεισμό 5,3 ρίχτερ.
Τα σκαλοπάτια που οδηγούν στο γραφείο του υπουργού Κουτρουμάνη ράγισαν κάτω από τα σιδερένια σκαρπίνια του Μάιτι Τομ, ενώ φημολογείται πως το τελευταίο τηλεφώνημα της ιδιαιτέρας γραμματέας του ήταν στη γαλλική σχολή των Αδερφών του Ελέους.
Ο Γιώργος Κουτρουμάνης δεν λύγισε. Κοίταξε με βλέμμα ατάραχο τα φλεγόμενα μάτια του Πολ, πήρε μια βαθιά ανάσα και με περίσσιο σοσιαλιστικό θάρρος του είπε: “Καλημέρα σας αγαπητέ. Σήμερα θέλετε κρουασάν με τον καφέ σας ή προτιμάτε χαλβά σιμιγδαλένιο που έφτιαξε η κυρά μου με τα χεράκια της;” 
(Η τρομοκρατία που προσπαθεί να περάσει η γραμμή φόβου που με τόση ένταση προβάλλει τις απειλητικές διαθέσεις ανθρώπων που με ένα κουστούμι και ένα χαρτοφύλακα στο χέρι περιγράφονται σαν τα γερμανικά πάντσερ που διέσχιζαν το οχυρό Ρούπελ, είναι απλά γελοία. Όσο ο κόσμος υποκύπτει σε αυτή, τόσο ευκολότερο γίνεται το έργο της ισοπέδωσης κάθε κοινωνικού κεκτημένου στο όνομα της “μάχης για τη σωτηρία της πατρίδας”. 

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1