29 January 2012

Ο παπουτσής

Ζούσε κάποτε στην κραταιά Κωνσταντινούπολη ένας παπουτσής. Ήταν ο πιο διάσημος και τίμιος παπουτσής ολόκληρης της αυτοκρατορίας. Πελατεία του το παλάτι καθώς και διάσημοι επώνυμοι πλούσιοι άρχοντες και μεγαλέμποροι.
Οι δουλειές πήγαιναν πολύ καλά και ο παπουτσής απολάμβανε τα αγαθά της ζωής. Όμως, ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας τον ανάγκασε να ξοδέψει όλα του τα χρήματα, να χρεοκοπήσει και να φτάσει στο σημείο να κλέψει ένα καρβέλι ψωμί για να φάει. 
Για κακή του τύχη την ώρα εκείνη τον έπιασαν. Η τιμωρία του για το έγκλημα αυτό ήταν να του κόψουν το δεξί του χέρι. Τότε επενέβη ένας από του πλούσιους πελάτες του και με ένα σεβαστό ποσό, εξαγόρασε την ποινή του. Ο παπουτσής έσωσε το χέρι του και συνέχισε να εργάζεται φτιάχνοντας όμορφα και περίτεχνα παπούτσια.
Από εκείνη την μέρα όμως ο πλούσιος πελάτης έγινε ο εφιάλτης του. Πέρναγε κάθε μέρα από το μαγαζί του και του υπενθύμιζε ότι αυτός ήταν ο σωτήρας του και ότι χάρη σ’ εκείνον μπορούσε και πάλι να δουλέψει. 
Αυτό συνεχιζόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα ώσπου μια μέρα μπαίνοντας ο πλούσιος στο παπουτσάδικο, είδε έντρομος τον παπουτσή να σηκώνει το τσεκούρι να κόβει το δεξί του χέρι και να του το προσφέρει ευγνομονώντας τον για την ευγενική του προσφορά.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1