01 January 2012

Πολιτικές ευχές

Η νέα χρονιά της πολιτικής ηγεσίας μας, μπήκε με όλα της τα κλισέ. Τις κοινότυπες ευχές, τα ψαγμένα ψευτοφιλοσοφήματα, τις απεγνωσμένες τάσεις αυτοσυγχώρεσης και τις ανεκπλήρωτες ονειρώξεις, στο όνομα πάντα του ελληνικού λαού.
Έτσι λοιπόν ο πρώτος πολίτης της χώρας, Κάρολος Παπούλιας, ευχήθηκε σε όλους του Έλληνες να συνεχίσουν να λατρεύουν τον Λουκά Παπαδήμο, ορκιζόμενοι αιώνια πίστη στο θεάρεστο έργο του. Προέτρεψε, μάλιστα, κάθε νέο γονέα να βαφτίσει το παιδί του Λουκά και Λουκία, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στον παγκόσμιο τραπεζίτη. Ζήτησε επίσης να αφήσουμε τον Γιώργο Παπανδρέου στην ησυχία του, γιατί κατά βάθος είναι ένας πολύ ευαίσθητος άνθρωπος. 
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ευχήθηκε καλή λευτεριά στον γέροντα Εφραίμ και αιώνια καταδίκη των ψυχών όλων όσων χτυπούν την ορθοδοξία και την πίστη. Υποσχέθηκε ένα καινούριο έτος με περισσότερες κωλοτούμπες από ποτέ και δεσμεύτηκε πως θα κάνει τα πάντα μέχρι να δει και το τελευταίο ελληνόπουλο να απαγγέλλει με την ίδια ευγλωττία, το Πιστεύω και τον Επιτάφιο του Περικλή.
Η Αλέκα Παπαρήγα, κόβοντας την πολιτική και όχι θρησκευτική βασιλόπιτα του κόμματος, επανέλαβε ότι η λανθασμένη παγκόσμια καπιταλιστική χρονολογική αντίληψη φτάνει στο τέλος της, υπενθυμίζοντας ότι το πραγματικό έτος που διανύουμε είναι το 134 μετά Στάλιν, του οποίου την πρωτοχρονιά γιορτάσαμε την 18η Δεκεμβρίου. 
Ο Αλέξης Τσίπρας ευχήθηκε για μία ακόμη το 2012 να βρει τις δυνάμεις της αριστεράς ενωμένες, εξαιρουμένων του ΚΚΕ, του Κουβέλη, του Δημαρά και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Κάλεσε τους αγανακτισμένους πασόκους να βρουν τη νέα χρονιά τη χαμένη τους θαλπωρή, φροντίδα, στοργή και Προδέρμ κάτω από τη σκέπη του κόμματος του.
Ο Φώτης Κουβέλης είπε στον Τσίπρα να πάει να γαμηθεί γιατί όλοι οι απηυδισμένοι πασόκοι του ανήκουν.
Ο Αντώνης Σαμαράς ευχήθηκε το νέο έτος να φέρει εκλογές στις 19 Φλεβάρη, γιατί αλλιώς θα κρατήσει την αναπνοή του μέχρι να σκάσει. Η δήλωση αυτή προκάλεσε τη δημιουργία καινούριων αντικειμενικών δεξιομπλόγκς, τα οποία συλλέγουν ήδη υπογραφές συμπαράστασης στον πρόεδρο ζητώντας του να αλλάξει γνώμη, γιατί αν γίνει μελιτζανί δεν θα καταφέρουν ποτέ να τον μακιγιάρουν για το λαϊκό του προσκήνημα. 
Η Ντόρα Μπακογιάννη έβαλε τον μπαμπά της να ευχηθεί καλή χρονιά σε όλους τους Έλληνες. Εκείνη έχει εδώ και χρόνια αλλάξει υπηκοότητα, οπότε τέτοιες ευχές δεν την πιάνουν.
Τέλος, ο Γιώργος Παπανδρέου ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά, ευτυχισμένο το καινούριο έτος και επαναπροσδιόρισε την ευχή του ενός εργαζόμενου σε κάθε σπίτι, επεκτείνοντας την στον ένα εργαζόμενο ανά οικοδομικό τετράγωνο.

Ο Λουκάς Παπαδήμος δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των πολιτικών ευχολογίων, μιας και όπως ο ίδιος έχει δηλώσει από την πρώτη στιγμή δεν είναι πολιτικός, αλλά μόνο πρωθυπουργός.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1