21 December 2011

Το ΄πε κι αυτό

Χρόνια τριγυρνούσε η ίδια ιδέα στα μυαλά των βουλευτών και υπουργών των τελευταίων 40 ετών. Πώς διάολο θα συνεχίσουμε να παραμυθιάζουμε τον κόσμο για τα κέρατα μας τα τράγια που έχουμε χτίσει, αγοράσει, ξοδέψει;
Κληρονομιά της μαμάς και του μπαμπά. Μου τα γράψανε ελληνικέ λαέ, δεν φταίω εγώ που ο πατερούλης μου και ο δικός του ο πατερούλης αγόραζε κοψοχρονιά τα μεταπολεμικά οικοπεδάκια. 
Τους έσκιζα όλους στη δουλειά που έκανα πριν πολιτευτώ, λένε κάποιοι. Τι να κλάσουν οι δικηγορίσκοι, μηχανικοί, γιατροί και καθηγητές μπροστά στην αφεντιά σου καμάρι του κόμματος;
Πόνταρα τα λεφτά στα σωστά χαρτιά. Όχι στα άλογα, στις μετοχές βεβαίως. Πάντα με ξεκάθαρες διαδικασίες και επί ίσοις όροις με όλους φυσικά, είχα τη φαεινή ιδέα να μαντέψω που να τα σώσω τα ευρώ μου. Δεν με πήρες κι εσύ ρε Έλληνα επενδυτή να σου πω δυο λογάκια.
Παντρεύτηκα πλούσια γυναίκα είναι η διαχρονική μόδα. Το απόλυτο φετίχ κάθε πολιτευόμενου. Μιλάμε για τη μέγιστη κωλοφαρδία. Ούτε Ε9 στο πρώτο ραντεβού να ζήταγε δηλαδή ο ευγενής υπουργός που από όλες τις γκόμενες, τη πιο φραγκάτη κουκούλωνε. Σωστό προικοθηρολαγονικό.
Είναι και τ’ αδέρφια. Αυτό κι αν είναι επίκαιρο. Ο αδερφός που δεν ασχολείται με την πολιτική, αλλά όλο μέσα στα πόδια του κόμματος τον βρίσκεις, είναι ένας επιτυχημένος μάνατζερ, ένας διεθνώς αναγνωρισμένος επενδυτής, με μυαλό ξουράφι που δεν θα το χαράμιζε ποτέ στον ποταπό και ζημιογόνο χώρο της πολιτικής.
Είναι κι άλλα μικρότερα παραμυθάκια. Πλούσιος ξάδερφος, οικόπεδα και ακίνητα που με ανταλλαγές βρεθήκαν για μια χούφτα δολάρια στα χέρια του, ακόμα και νταραβέρια με εν Χριστώ αδερφούς ιερομένους.
Όλα τα είπανε. Αλλά ότι πιάσανε το λαχείο, ρε πούστη μου, δεν το είχαν πει ποτέ. Ε, έφτασε η ώρα να το κάνουν κι αυτό... 

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1