20 December 2011

Η μεγάλη συνάντηση


Μαρία Δαμανάκη και Άδωνης Γεωργιάδης παρεβρέθησαν σε εκδήλωση για τα ψάρια της Μεσογείου. «Εδώ Πολυτεχνείο» και «Πανεπιστήμιο θα μπούμε για να σας βρούμε» συνομίλησαν για την τσιπούρα την αλανιάρα, τη μαρίδα την μπιρμπιλομάτα και την επανάσταση της 21ης Απριλίου.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης συνεπαρμένος ο Άδωνης από την πρώην κομμουνίστρια, πρώην συνασπίστρια και προσφάτως αποστασιοποιημένη πασόκα, ρώτησε με ενθουσιασμό για εκείνη τη νύχτα του Πολυτεχνείου.

Οι απορίες του επικεντρώθηκαν στα συναισθήματα της Μαρίας για την στενή της επαφή με την απόλυτη εξουσία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε για τη στιγμή της εισόδου του τανκ, την οποία όπως της εκμυστηρεύτηκε βλέπει κάθε βράδυ στο βίντεο πριν κάνει την προσευχή του στον Δία τον Πολυγαμίδη και την Παναγία την Δωδεκαθεούσα.

Η Μαρία παρεξήγησε στην αρχή το ενδιαφέρον του υφυπουργού για το περιστατικό αυτό, θυμίζοντας του ότι το χάι λάιτ των ημερών δεν ήταν το ντου του τανκ, αλλά η παρθενική της ραδιοφωνική εκπομπή.

Συνεχίζοντας την κουβέντα, ο Άδωνης δεν μπόρεσε παρά να δηλώσει τον αιώνιο θαυμασμό του στους παραδοσιακούς εκπροσώπους της κοινοβουλευτικής γενιάς του Πολυτεχνείου.

Ζήτησε μάλιστα να μάθει το μυστικό της Μαρίας και των συντρόφων της για τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε ένα κίνημα 72 ωρών να εξουσιάσει τη χώρα για 37 ολόκληρα χρόνια, κάτι που ο ίδιος και οι πρόγονοί του δεν κατάφεραν μετά από 7 χρόνια εξουσίας.

Φεύγοντας, ο Άδωνης εξέφρασε το χρόνιο παράπονο του για τη χαμένη ευκαιρία να ζήσει το δικό του φοιτητικό Πολυτεχνείο, ευγνωμονώντας όμως την επίτροπο και τους συντρόφους της για την ευκαιρία που οι ίδιοι του έδωσαν να βρεθεί και πάλι μετά από τόσα χρόνια η ιδεολογία του στην εξουσία.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1