12 December 2011

Κωστής ο κρυφό - κομμουνιστής

Να συνεχίσει η κυβέρνηση Παπαδήμου το έργο της μέχρι το τέλος του 2013 ζήτησε ο πρώην πρόεδρος της δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος.

Μιας και την εξουσία έχει ακόμη η ίδια κυβέρνηση με εκείνη που εξέλεξε ο ελληνικός λαός γιατί λεφτά υπήρχαν, με λίγες μόνο πινελιές ακροδεξιάς και νεοφιλελευθερισμού και έναν παραιτηθέντα Γιωργάκη να κάνει δημόσιες σχέσεις στο εξωτερικό και υπουργικά συμβούλια στο εσωτερικό, δεν υπάρχει λόγος για τον Κωστή να μπαίνουμε σε έξοδα.

Στο κάτω κάτω αν το καλοσκεφτείς, τη δουλειά των αριστερών και των κομμουνιστών κάνει ο τέως -η παρέα του Κουβέλη και του Ψαριανού εξαιρείται για ευνόητους λόγους-.

Στο 13% δίνουν το ΚΚΕ, στο 7% τον ΣΥΡΙΖΑ και μετά βίας μια δεκαπεντάρα στο ΠαΣοΚ. Ψιλοτσακωμένοι είναι βέβαια ακόμα η Αλέκα με τον Τσίπρα, αλλά σταμάτησε εδώ και καιρό η μία να αποκαλεί τον άλλο ροζ κομμουνιστή και ευρωπροδότη κι αυτός να της απαντάει λέγοντας την Σταλινικό γκούλαγκ. Ελπιδοφόρα σημάδια ότι ο δρόμος της συνεργασίας δεν θα αργήσει να έρθει.

Άλλωστε, μέσα σε δύο χρόνια ο Αλέξης προλαβαίνει να πιάσει και μια δεύτερη δουλίτσα μαζί με το βουλευτιλίκι, να κολλήσει μερικά ένσημα και να πάει να τα καταθέσει σε όποιον σύντροφο της Κουμουνδούρου εξακολουθεί να πιστεύει ότι δεν είναι τίποτε άλλο από ένας άεργος πρώην κομμουνιστής που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του.

Σε δύο χρονάκια και με αυτά που έχουν στα σκαριά να κάνουν οι τρεις μεγάλοι της κυβέρνησης, όχι 15% αλλά ούτε πέντε δεν θα δει ο ήλιος του Ανδρέα. Φυσικά ολόκληρη η χώρα θα έχει διαλυθεί, οι μισθοί Βουλγαρίας θα μοιάζουν πολυτέλεια και για το δώρο των Χριστουγέννων θα ψάχνουμε να βρούμε τον Αϊ Βασίλη, αλλά ο σοσιαλισμός θα επικρατήσει και η χώρα θα βιώσει για πρώτη της φορά το συναίσθημα μιας πραγματικής λαϊκής κυριαρχίας.

Σοφά, λοιπόν, τα λόγια της γάτας της πολιτικής που ακούει στο όνομα Κωστής Στεφανόπουλος. Να τον ακούνε μερικοί μερικοί πριν βγάλουν βιαστικά συμπεράσματα. 

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1