05 November 2011

Εμείς και ο κόσμος

“Η δημοκρατία παλεύει να σωθεί στον τόπο που γεννήθηκε. Ένας άνθρωπος που αποφάσισε να παίξει στα ζάρια και στο πόκερ τις τύχες μίας χώρας και τη μοίρα του λαού του, ολόκληρης της Ευρώπης και της ευρωζώνης, τινάζει στον αέρα το οικονομικό οικοδόμημα της ηπείρου, παίρνοντας μία αψυχολόγητη απόφαση, μέσα σε μία νύχτα.

Η απόφαση του δημοψηφίσματος τίναξε τα χρηματιστήρια όλου του κόσμου στον αέρα, προκαλώντας απώλειες δισεκατομμυρίων. Εκατοντάδες εκατομμύρια εισπράχθηκαν από τους κερδοσκόπους των αγορών, ανατρέποντας τις ισοτιμίες του ευρώ με τα ξένα νομίσματα. Η λύση στο μυαλό των ηγετών φέρεται να είναι μόνο μία. Η αποπομπή της Ελλάδας από την Ευρώπη και τη ζώνη του ευρώ, προκαλώντας στη χώρα μία ισοπεδωτική άτακτη χρεοκοπία. 
Άνγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί, χάνοντας κάθε ίχνος υπομονής και ανοχής στον εκτός τόπου και χρόνου, στα όρια της τρέλας, Έλληνα πρωθυπουργού, στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Εμείς θα αποφασίσουμε πότε θα κάνετε το δημοψήφισμα σας. Εμείς θα αποφασίσουμε ποιο θα είναι το ερώτημα του. Ναι ή όχι στην Ευρώπη. Ναι ή όχι στο ευρώ. 
Γαλλία και Γερμανία έχουν ήδη λάβει τα μέτρα τους για την επόμενη μέρα, χωρίς την Ελλάδα στην Ένωση. Χάος, κραχ, πανικός επικρατεί στους Ευρωπαίους πολίτες, στις αγορές, στα μέσα ενημέρωσης, σε όλα τα προεδρικά και πρωθυπουργικά μέγαρα, με τους είκοσι ηγέτες των πλουσιότερων χωρών να προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα μίας ανεύθυνης κυβέρνησης, ενός εκτός τόπου και χρόνου πολιτικού συστήματος, σε μία χώρα μόλις έντεκα εκατομμυρίων πολιτών.
Ένας επικίνδυνος πρωθυπουργός, υιοθετώντας τα δύο τελευταία χρόνια ένα τοξικό μείγμα αποτυχιών, οδηγώντας τους βουλευτές του, μία ολόκληρη χώρα αλλά και όλη τη γη σε μία σειρά ανεύθυνων τελεσιγράφων, αποφασίζοντας με ένα δικό του δίλημμα ως προς τη νέα δανειακή σύμβαση να τινάξει στον αέρα τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου. Με τις παγκόσμιες αγορές σε κατάσταση παροξυσμού, έφτασε να ζητά την εμπιστοσύνη των βουλευτών του, μόνο και μόνο για να παραιτηθεί την επόμενη μέρα και να δώσει τη σκυτάλη της διακυβέρνησης σε κάποιον άλλο.
Οι ίδιοι οι βουλευτές του, αλλά και ο υπόλοιπος πολιτικός κόσμος, λέει με μια φωνή ότι ο Παπανδρέου πρέπει να φύγει. Το φιάσκο της απόσυρσης του δημοψηφίσματος έκανε την Ελλάδα ακόμη πιο αναξιόπιστη, ακόμη πιο ανεπαρκή, επιβεβαιώνοντας τις φωνές σε όλη την Ευρώπη για το μεγάλο λάθος να την δεχτούν πριν από δέκα χρόνια στο νέο νόμισμα, παρά τις γνωστές σε όλους αλχημείες για την διευκόλυνση της ένταξής της. 
Ο Παπανδρέου είναι σαν να χορεύει στο χείλος ενός ηφαιστείου έτοιμου να εκραγεί. Έχοντας, μόλις, συμφωνήσει να δεχτεί 130 ακόμη δισεκατομμύρια, τινάζει τα πάντα στον αέρα, παίρνοντας μετά πίσω τα λεγόμενα του, μόνο και μόνο για να μπορέσει να διατηρήσει ανέπαφη την κυβέρνηση του, εκβιάζοντας τη συναίνεση της μοιραίας αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το μόνο που καταφέρνει, τελικά, με αυτά του τα παιχνίδια, είναι να οδηγεί τη χώρα του σε μία πορεία αυτοκτονίας. 
Οι πολιτικοί εκβιασμοί του Παπανδρέου αλλά και η ανευθυνότητα σύσσωμου του πολιτικού συστήματος της χώρας να προβλέψει τις επόμενες κινήσεις του, οδηγεί την Ελλάδα στην έξοδο της από την Ευρώπη. Ήδη οι Βρυξέλλες ψάχνουν τρόπους να μπορέσουν να αποβάλλουν την άτακτη χώρα της Μεσογείου, έστω και αν αυτό γίνει προσωρινά για τα επόμενα δέκα χρόνια.
Οι φήμες ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος, μετά την αψυχολόγητη καρατόμηση της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων, ενισχύθηκε, ενώ ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός φέρεται να εμπιστεύτηκε στον Γάλλο πρόεδρο ότι το δημοψήφισμα ήταν μία κίνηση για την αποφυγή ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος. 
Μία για γέλια και για κλάματα ελληνική τραγωδία, ενός νεκρού πολιτικά ανθρώπου, διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια ενός οργισμένου λαού, μίας εκνευρισμένης Ευρώπης... “
Όλα αυτά, αλλά και πάρα πολλά ακόμη, δεν είναι δικά μου λόγια. Είναι ακριβώς όσα λέγονται και γράφονται για μας, σε ολόκληρο τον κόσμο. Η επικινδυνότητα της κατάστασης είναι τεράστια. Η λύση μπορεί να δοθεί μόνο από έναν. Εμάς... 

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1