13 October 2011

Έδρανα λυράτα

Η μικρή φάρμα των τριακοσίων απέκτησε τους τελευταίους μήνες ένα καινούριο κοπάδι οικόσιτων πτηνών. Τα γαϊδούρια, τα γομάρια και τα δελφινάτα έχουν πια δίπλα τους και μια σπείρα από κοτόπουλα. 

Με τις αρχικοτάρες Βασούλα, Λούκα, Βούρο, Ανδρουλάκη, Γιαννακά, Σαχινίδη και σία στην εμπροσθοφυλακή, ένας ένας βγαίνουν από το κοτέτσι τους οι επαναστάτες του πίτουρου και του καλαμποκιού, απειλώντας πως αν δεν αλλάξει ο λυράτος ο Βαγγελάκης το πολυνομοσχέδιο της τρόικας, δεν θα το ψηφίσουν.

Έτσι όπως «δεν ψήφισαν» μεσοπρόθεσμα, χαράτσια και παραχωρήσεις κυριαρχίας, «δεν θα ψηφίσουν» ακόμη ένα συνταγματικό πραξικόπημα.

Βγαίνουν μάλιστα σε δελτία και ραδιόφωνα και κακαρίζουν την ανυπακοή τους στην πρωθυπουργική τροϊκανική γραμμή, και την χαμένη τους πίστη για τον «σοσιαλισμό» που για δεκαετίες υπηρετούν. Τον ίδιο «σοσιαλισμό» που σε αμέτρητες ψηφοφορίες έκαναν γαργάρα, για να προστατέψουν τα πλουμιστά τους πούπουλα.

Μετά τα κοτόπουλα με τα κράνη που ετοιμάζονται να τσακίσουν και πάλι τον κόσμο στο ξύλο, οι κότες με τα έδρανα το παίζουν προστάτες του πολίτη, μέχρι τη στιγμή που ο τσαμπουκάς του Βενιζέλου τους κάνει να βροντοφωνάξουν ακόμη ένα ΝΑΙ.

Για να σας δω λοιπόν αρχικοτάρες μου, πόσοι από σας θα βγείτε σε μερικές μέρες από σήμερα με ανακοινώσεις για «σωτηρία» και «πράξη ευθύνης». 

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1