05 October 2011

729 μέρες και 24 ώρες Γιωργάκης

Δύο χρόνια κλείσανε η σοσιαλιστική κυβέρνηση και Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου. Δύο χρόνια γεμάτα υποσχέσεις, τάματα, φωτοτυπίες, σαλάτες και δακρυγόνα. 

2921 δάκρυα κύλησαν στο μαγουλάκι του Λοβέρδου των τηλεοπτικών πάνελ. Δύο κάθε πρωί στον Αυτιά, δύο κάθε βράδυ στα παράθυρα των 8 και ένα για τη στιγμή που θα γίνει το μπαμ. Αν τα βάλεις όλα μαζί μέχρι και τον Κηφισό ξεχειλίζεις

11.680 ντομάτες έφαγε ο Θεόδωρος Πάγκαλος με λαδάκι, φετούλα, ελίτσες και παξιμαδάκια σικάλεως. Τέσσερις σε κάθε χωριάτικη, μία χωριάτικη το πρωί, μία το μεσημέρι, μία το απόγευμα και μία το βράδυ.

Απροσδιορίστου αριθμού είναι οι φωτοτυπίες που έβαλε η Άννα η Διαμαντοπούλου να φωτοτυπήσουν τα παιδάκια που αντί για βιβλία τους έδωσε cd.

3650 φορές είπε ο Βενιζέλος τις λέξεις νέοι φόροι. Δύο φορές το πρωί ότι δεν θα μπουν, δύο το βράδυ ότι θα μπουν και του μένει και μία για περίσσευμα, να πάει για τσιγάρα.

3000 ήταν τα χημικά που πέσαν σε δύο μόνο μέρες στο Σύνταγμα. 900.000 τα ευρώ που τα πληρώσαμε εμείς οι ίδιοι μέχρι να μας τα ξαναπέτάξουν.

3 φορές είπαν ότι θα ψηφίσουν και 4 ότι δεν θα ψηφίσουν τη νέα κυβέρνηση οι βουλευτοαντάρτες του κώλου. Από τη μία ένα θρασύδειλο όχι στο Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο και τον ανασχηματισμό και από άλλη ένα μεγαλοπρεπέστατο ναι.

Το έβδομό τους όχι, θα είναι η γνωστή μαλακία ότι δεν θα περάσει η επίσημη κατάργηση μιας Εθνικής Συλλογική Σύμβασης Εργασίας που ανεπίσημα έχει καταργηθεί εδώ και δεκαετίες.

Μία είναι η χώρα που έχει για βουλευτή, τη νταντά που ξεσκάτιζε τον πρωθυπουργό.

252 και μισό ήταν τα κυματάκια πίσω απ’ το κεφάλι του Γιωργάκη στο Καστελόριζο όταν ανακοίνωνε το ΔΝΤ. Απροσδιόριστος ο αριθμός των μαχών που μας λέει ότι έχει δώσει και αμέτρητες οι φορές που μας έσωσε από του χάρου τα δόντια.

729 μέρες και 24 ώρες πέρασαν, που δέκα εκατομμύρια θύματα δεν έχουν ακόμη πετάξει έναν προδότη από την Ακρόπολη, να χαζεύει πέφτοντας το απέραντο γαλάζιο του Αττικού ουρανού.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1