30 September 2011

Στείλε και συ ένα sms

Με ένα sms αξίας 0,11 ευρώ συν ΦΠΑ, γιαγιάδες και παππούδες πολύτεκνοι και ανάπηροι, άποροι, άνεργοι και κάθε λογής χαραμοφάηδες και κατασπαταλητές του πλούτου ενός από τα 30 πλουσιότερα κράτη του κόσμου, νομίζουν ότι θα γλιτώσουν το σπιτοχαράτσι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, οι μοναδικοί προνομιούχοι του sms φοροαπαλλαγής θα είναι οι κάτοχοι υπερσύγχρονων σμάρτφόουνς με εξελιγμένες κάμερες. Δηλαδή κανείς τους. Αν όμως σπάσει ο διάολος το ποδάρι τους και βρεθούν μερικοί ανάμεσά τους με τέτοιου είδους κινητά, πρέπει να γνωρίζουν ορισμένες μικρολεπτομέρειες. 

Κάθε sms, μαζί με τα απαραίτητα στοιχεία προς διασταύρωση –ΦΠΑ και αριθμό παροχής- θα ακολουθείται από mms με συνοδευτικές φωτογραφίες. Πιο συγκεκριμένα:

Κάθε πολύτεκνη οικογένεια θα πρέπει υποχρεωτικά να στέλνει μία ομαδική φωτογραφία σε χώρο της επιλογής της, αρκεί να είναι εντός του σπιτιού. Υποχρεωτική θα είναι και η επισύναψη κοντινών προσωπο-φωτογραφιών δια την διασταύρωσιν της ομοιότητάς των. Σε περίπτωση που τα παιδιά δεν μοιάζουν με τους γονείς τους, φοροαπαλλαγή γιοκ. Εξαιρούνται της αποφυγής του φόρου όσοι πολύτεκνοι έχουν δίδυμα, τρίδυμα κ.ο.κ. αφού όλα τους γεννηθήκαν με ένα πόνο.

Όσον αφορά τους συνταξιούχους, απαραίτητη είναι η αποστολή κοντινής φωτογραφίας, ενώ αποκλείονται της φοροαπαλλαγής αν στείλουν ολόσωμες με μαγιό. Αν πρόκειται για χήρο ή χήρα, θα πρέπει να επισυνάπτει συνοδευτική φωτογραφία της ταφόπλακας, κοντινή στην εικόνα και το όνομα του θανόντος. Οποιαδήποτε απόκλιση των προβλεπόμενων, θα τιμωρείται παραδειγματικά από τον ίδιο τον Αντιπρόεδρο.

Τα ίδια κριτήρια θα ισχύουν και για τους μερικά ή και ολικά ανάπηρους, με μία μόνο υποσημείωση. Ανάπηροι, των οποίων διαπιστωμένα η φωτογραφία που έστειλαν τραβήχτηκε από τους ίδιους, θα θεωρηθούν απατεώνες, ληστές του δημοσίου χρήματος και θα διώκονται ποινικά.

Τέλος, έμειναν οι άνεργοι. Όσοι δηλώνουν μίκρο και μακροχρόνια άνεργοι και είναι κάτω των 30 ετών, υποχρεούνται να στείλουν ολόσωμες γυμνές φωτογραφίες, προφίλ και ανφάς. Όσων η θέα «αναστατώσει» τον κύριο και την κυρία αντιπροέδρου, απαλλάσσονται δια παντός από κάθε χαράτσι. Οι υπόλοιποι θα τιμωρηθούν με διπλή ταρίφα, για να μάθουν να πηγαίνουν και κανένα γυμναστήριο πού και πού.

Όσοι άνεργοι δηλώσουν ηλικίες πάνω από τα 30, εξαιρούνται συλλήβδην της φοροαπαλλαγής. Στα 31 το δερματάκι σπάει...

Υ.Γ. Εκτός από όλες αυτές τις κατηγορίες συμπολιτών μας, η λίστα φοροεπιδρομής περιλαμβάνει σπίτια σεισμόπληκτων, πυρόπληκτων και κάθε λογής συνανθρώπων μας με εισοδήματα πολύ κάτω από το όριο της φτώχειας. Και ο Πάγκαλος με τον Βενιζέλο κάνουν πλακίτσα από τα τηλεπαράθυρα...

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1